Atidaroma išskirtinė analoginės fotografijos asociacijos paroda | Diena.lt

ATIDAROMA IŠSKIRTINĖ ANALOGINĖS FOTOGRAFIJOS ASOCIACIJOS PARODA

  • 0

Ketvirtadienį „Skalvijos“ kino teatre atidaroma Lietuvos Analoginės Fotografijos Asociacijos (LAFA) dalyvių paroda. Tai bus jau trečioji šios asociacijos narių kolektyvinė paroda.

2014 metais įkurta LAFA sujungė fotografus, kurie naudoja analogines technologijas, aktyviai propaguoja tradicinius fotografijos metodus ir atvaizdų gavimo būdus. Asociacija taip pat populiarina savo narių kūrybą.

Nepaisant to, kad ekspozicija palyginti nedidelė, parodos kuratoriams pavyko surinkti ganėtinai platų technologinių fotografijų atlikimo metodų spektrą: nuo kažkada populiarių masinėje kultūroje aniliniais dažais ranka spalvintų fotografijos atspaudų (kalbama apie Levo Žirakovo ir Anastasijos Solovjovos darbą) eksponuojami ir šiais laikais gerokai egzotiškesnė technika atlikti darbai: nuo aukštos technologijos momentinės fotografijos (plačiau  žinomos „Polaroid“ pavadinimu) ir jos rezultatų manipuliacijų (Valdemaro Doveiko ir Ingos Dingos darbai) iki paprasčiausių ir sudėtingos įrangos nereikalaujančių fotogramų ir chemigramų, kurias parodoje pristato Mantas Puida ir Andrei Antonau. Parodos žanrų paletė taip pat plati: nuo natiurmortų iki lyriško reportažo.

Šia įvairove siekiama žiūrovui padėti supažindinti tiek su lietuviškos fotografijos situacija, tiek ir su tuo, kas vyksta už populiariausių ir vyraujančių jos sričių.

Parodos atidarymas – gruodžio 1 dieną, 18 valandą. Trečioji Lietuvos analoginės fotografijos asociacijos (LAFA) paroda vyks iki 2016 metų gruodžio 14 dienos.

GALERIJA

  • Atidaroma išskirtinė analoginės fotografijos asociacijos paroda
  • Atidaroma išskirtinė analoginės fotografijos asociacijos paroda
  • Atidaroma išskirtinė analoginės fotografijos asociacijos paroda
LAFA nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS