(AV17) galerija buvo pakviesta į prestižinę meno mugę Bazelyje | Diena.lt

(AV17) GALERIJA BUVO PAKVIESTA Į PRESTIŽINĘ MENO MUGĘ BAZELYJE

  • 0

Šiuolaikinės skulptūros, objekto ir instaliacijos galerija (AV17) buvo pakviesta dalyvauti prestižinėje meno mugėje VOLTA Bazelyje, kuri šiais metais vyks rugsėjo 20–26 d.

„Pirmą kartą VOLTA meno mugėje dalyvavome 2018 m. Niujorke, tuomet sėkmingai pristatėme skulptoriaus Nerijaus Ermino darbus. Kadangi išskirtinai eksponavome skulptūras ir objektus, mūsų stendas susilaukė be galo daug dėmesio tiek iš mugės lankytojų, tiek iš žiniasklaidos. VOLTA mugių direktorius Kamiar Maleki pakvietė galeriją sudalyvauti jo rengiamoje mugėje Bazelyje. Džiaugiamės, kad nepaisant esamos situacijos pasaulyje, šiemet pavyks tai padaryti. Specialiai mugei Bazelyje parengėme kuruotą stendą, kuriame pristatome skulptorių Rimanto Milkinto ir Mindaugo Junčio įvairių kūrybos laikotarpių darbus,“ – pasakoja galerijos vadovė Kristina Mizgirytė.

Tarptautinė meno mugė VOLTA kasmet rengiama Niujorke, Majamyje ir Bazelyje. Visos trys mugės yra orientuotos į tarptautinio šiuolaikinio meno ir sparčiai augančių pasaulio galerijų pristatymą. Vien į Bazelio mugę kasmet atvyksta per 200 tūkst. Lankytojų, pritraukiami geriausi pasaulio XX ir XXI amžiaus meno kritikai, žinovai. Stipri Šveicarijos ekonomika ir gan gilios kolekcionavimo tradicijos, lemia tai, jog ši šalis yra laikoma viena labiausiai meną vertinančių valstybių, turinti didelį kiekį tiek kolekcionuojančių institucijų, tiek privačių asmenų.

Galerijos nuotr.

VOLTA mugėje Bazelyje galerija (AV17) pristato skulptūrinius objektus, sukurtus tiek iš klasikinių, tiek šiuolaikinių medžiagų. Tai darbai iš keramikos, granito, marmuro ir industrinių sijų, siekiantys apjungti dichotomiją tarp archaikos ir šiuolaikybės. Pristatomi kūriniai atspindi kultūrinius praeities ir dabarties žmogaus ritualus bei turi tam tikrų nuorodų į šalies istorinius kontekstus. Seno, natūralaus, klasikinio ir šiuolaikinio mišinys stende atliepia šiandieninį norą grįžti prie tradicijos, prie kažko žinomo ir apčiuopiamo, ypatingai gyvenant tokiame nenuspėjamame ir nuolat besikeičiančiame laikotarpyje.

Meno mugė VOLTA Bazelyje Galerijos (AV17) stendas A12 Rugsėjo 20–26 d.

GALERIJA

  • (AV17) galerija buvo pakviesta į prestižinę meno mugę Bazelyje
  • (AV17) galerija buvo pakviesta į prestižinę meno mugę Bazelyje
  • (AV17) galerija buvo pakviesta į prestižinę meno mugę Bazelyje
  • (AV17) galerija buvo pakviesta į prestižinę meno mugę Bazelyje
Galerijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS