Estų futbolininkams nepatiko Vilniaus stadionas | Diena.lt

ESTŲ FUTBOLININKAMS NEPATIKO VILNIAUS STADIONAS

Prieš šiandien vyksiančią itin svarbią Europos čempionato atrankos dvikovą su Lietuvos futbolininkais Estijos rinktinė pasipuošė elegantiškais kostiumais ir atseikėjo priekaištų Vilniaus stadionui.

Keikė sintetinę dangą

2016-ųjų Europos čempionato atrankos turnyro E grupės dvikova Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione Vilniuje prasidės 21.45 val. Sekmadienį ten pat mūsiškiai išmėgins jėgas su Slovėnijos komanda.

Estams užkliuvo tai, kad rungtynėms su lietuviais pasirinkta arena ne su natūralia veja, bet su sintetine danga.
"Nekenčiu žaisti ant sintetikos", – rėžė saugas Joelis Lindpere.

"Nustebau, kad Europos futbolo vadovai palaimino šį sumanymą. Man kelis kartus operuoti keliai, todėl žaidimas ant sintetinės dangos nėra sveika, – skundėsi Anglijos "Blackpool" klubo legionierius Sergejus Zeniovas. – Girdėjau, kad Vilniuje danga – labai geros kokybės. Pažiūrėsime, kaip bus iš tiesų."

Estai – ne brazilai

S.Zeniovo žodžiais, Estijos rinktinei teks gerokai paplušėti, kad palaužtų Lietuvos futbolininkus.

"Mes – ne Brazilijos rinktinė, kad be problemų įveiktume lietuvius. Turėsime labai pasistengti, kad parsivežtume tris taškus", – sakė puolėjas.

Estai rungtynių išvakarėse surengtoje spaudos konferencijoje pasirodė pasidabinę elegantiškais kostiumais, ryšintys madingus kaklaraiščius. Taip juos papuošė naujas komandos rėmėjas – žinomas drabužių gamybos koncernas "Baltman".

Lietuvių oponentai sprendžia ir problemas dėl traumuotų žaidėjų. Varžovai svarstė, ar spės ant kojų atsistoti rezultatyviausias futbolininkas Konstantinas Vasiljevas. Šis saugas per 71 rungtynes įmušė 17 įvarčių. Be to, pastaruoju metu negalavo svarbūs rinktinės gynybos ramsčiai – Igoris Morozovas iš Vengrijos "Debrecen" ekipos ir Taijo Teniste, rungtyniaujantis Norvegijos čempionate.

Vis dėlto Estijos rinktinę muštruojantis švedas Magnusas Pehrssonas, vos metais vyresnis už vartininką Sergejų Pareiką, nepanikavo. Jo teigimu, yra parengtas ir atsarginis planas, jei žaidėjai nespėtų pasveikti.

Lietuviai nesitrauks

"Jei svajojame apie Europos čempionato finalo turnyrą, privalome estus įveikti ir įrodyti, kad Baltijos regione mes stipresni", – tvirtino Lietuvos rinktinės saugas Saulius Mikoliūnas.

Vienas labiausiai patyrusių mūsų nacionalinės vienuolikės žaidėjų atkreipė dėmesį į vis gerėjančius Estijos ekipos rezultatus. Jo žodžiais, estų pergalė prieš pajėgią Slovėnijos ekipą įrodė, kad šiandienos varžovai – pavojingi.

S.Mikoliūnui pritarė saugas Mindaugas Panka: "Estai – principiniai priešininkai, su jais dažnai susiduriame Baltijos taurės varžybose, bet šių rungtynių rangas ir reikšmė – kur kas didesnė."


Rauno Volmaro nuotr.

GALERIJA

  • Estijos rinktinės vartininkas S. Pareika
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS