Į Vilnių atvyksta Maya ir Yehuda Devir: papildys garsiausių komiksistų sąrašą | Diena.lt

Į VILNIŲ ATVYKSTA MAYA IR YEHUDA DEVIR: PAPILDYS GARSIAUSIŲ KOMIKSISTŲ SĄRAŠĄ

  • 0

Internetinių komiksų gerbėjus pasiekė dar viena puiki žinia. Į Lietuvą atvyksta ne tik daugiausiai sekėjų socialiniuose tinkluose turintys „Cyanide&Happiness“, bet ir pasaulyje turbūt garsiausia komiksų kūrėjų pora – Maya ir Yehuda Devir.

Komiksų serija „One of Those Days“ (liet. „Vieną iš tų dienų“) garsėjantys ir beveik 7 mln. sekėjų turintys Izraelio kūrėjai Vilniuje lankysis jau rugsėjo 21-22 dienomis, „Comic Con Baltics 2019“ renginio metu.

„Su džiaugsmu galime patvirtinti, kad rudenį Lietuvoje svečiuosis turbūt garsiausia komiksų kūrėjų pora – Izraelio menininkai Maya ir Yehuda Devir. Vien „Instagram“ tinkle beveik 5 milijonų sekėjų auditoriją turintys kūrėjai gerbėjų mėgstami už jau trečiuosius metus skaičiuojančią komiksų seriją „One of Those Days“. Joje vyras ir žmona kūrybiškai atvaizduoja komiškas, o kartais net ir itin jautrias jų šeimyninio gyvenimo akimirkas“, - sako „Comic Con Baltics“ renginio organizatorius Darius Krasauskas.

Pirmasis M. ir Y. Devir komiksas pasirodė dar 2016 metais. Tuo metu pora buvo vos baigusi Jeruzalės Bezalelio menų ir dizaino universitetą, kur kartu studijavo vizualinę komunikaciją.

„Pirmąjį komiksą Devir šeima sukūrė kaip rekomendacijų prašymą socialiniame tinkle „Facebook“. Iš Jeruzalės į Tel Avivą persikelti nusprendusi pora socialiniuose tinkluose į savo draugus, artimuosius ir pažįstamus kreipėsi patarimo dėl gyvenamojo būsto. Na, o vietoje neoriginalios asmenukės nusprendė pasidalinti kūrybišku, esamą gyvenimo situaciją atvaizduojančiu komiksu“, - pasakoja „Comic Con Baltics“ organizatorius.

Prie išpopuliarėjimo prisidėjo lietuviai

Pirmajam komiksui sulaukus daug sekėjų dėmesio, šeima nusprendė nesustoti ar komiškomis šeimyninio gyvenimo istorijomis dalintis toliau. Po keleto mėnesių, periodiškai Y. Devir „Instagram“ paskyroje pasirodantys komiksai patraukė lietuvių sukurto internetinio portalo „Bored Panda“ redaktorių akis. Tai tapo pirmuoju ir turbūt reikšmingiausiu kūrėjų žingsniu į šiandieninę sėkmę.

„Praėjus kiek daugiau nei pusmečiui nuo pirmojo komikso pasirodymo, šeimą pastebėjo ir jų komiksais pasidalino portalas „Bored Panda“. Per pirmąsias kelias dienas Y. Devir „Instagram“ paskyrą sekti pradėjo šimtai tūkstančių naujų sekėjų, o praėjus vos savaitei jų buvo jau virš 1,5 mln. Kaip pasakoja patys kūrėjai, pirmosiomis dienomis jie manė, kad jų profilis susidūrė su nematytais techniniais nesklandumais. Vis dėlto greitai paaiškėjo, kad talentingiems kūrėjams išgarsėti pasauliniu mastu pakako vos vienos publikacijos“, - sako D. Krasauskas.

Šiandien M. ir Y. Devir tituluojami kaip vieni garsiausių ir sėkmingiausių internetinių komiksų kūrėjų visame pasaulyje. Jų socialinių tinklų paskyras seka apie 7 mln. vartotojų, o jų išleistos komiksų knygos ir atributika graibstomos kasdien.

„Devir šeimos sėkmę lemia unikalus, jų kasdienybę ir išgyvenimus atspindintis turinys. Kaip sako patys kūrėjai, viskas, ką jie piešia yra iš tiesų jiems nutikę realiame gyvenime – tai nėra sukurtos, išgalvotos ar kitų žmonių išgyventos istorijos.

Tarp jų yra ne tik šmaikščios kasdieninės situacijos, bet ir rimti bei jautrūs šeimą ištinkantys sunkumai. Tai sekėjams leidžia labiau susitapatinti ir įsitraukti į komiksistų pasakojamas istorijas“, - sako populiariosios kultūros renginio organizatorius.

Istorijos sekėjams – tarsi artimiems draugams

Nusprendę dalintis tiek smagiomis, tiek iššūkių kupinomis gyvenimo akimirkomis, M. ir Y. Devirai komiksuose užfiksavo ir daug jėgų bei stiprybės pareikalavusį vaikelio planavimo etapą. Šiandien Devirų dukrai Ariel jau 3 mėnesiai, tačiau jos laukimu tiek šeima, tiek sekėjai gyveno dar nuo praėjusios vasaros.

„Vaikelio planavimas iki tol vien komiškus jų komiksus papildė ir širdį veriančiomis nesėkmės bei išgyvenimų istorijomis. Tai sekėjams leido pasijausti dar arčiau jų – tarsi draugams“, - sako D. Krasauskas.

Kartą per savaitę pasirodančių komiksų idėją ir norimą perteikti mintį kuria abu menininkai. Juos piešia ir įgyvendina – Yehuda. Kaip skelbia pats kūrėjas, visi jo darbai yra įkvėpti amerikietiškojo komiksų stiliaus.

Susitikti, pabendrauti, nusifotografuoti, iš arti apžiūrėti Devirų šeimos darbus ar įsigyti juos su parašu gerbėjai galės kultinio populiariosios kultūros renginio „Comic Con Baltics 2019“ metu, „Litexpo“ parodų rūmuose.

Rugsėjo 21-22 dienomis trečiuosius metus vyksiančiame renginyje lankytojų taip pat lauks susitikimai su pasaulyje garsiais aktoriais ir kūrėjais iš populiariausių kino bei televizijos projektų, „AVAKA“ pristatomų naujausių lietuviškų filmų anonsai, vaizdo žaidimų ir jiems skirtos moderniausios įrangos išbandymas, komiksai, cosplay pasirodymai, šeimų erdvė ir daug kitų, tiek suaugusiems, tiek mažiesiems skirtų pramogų. Bilietus platina „Tiketa“.

GALERIJA

  • Į Vilnių atvyksta Maya ir Yehuda Devir: papildys garsiausių komiksistų sąrašą
  • Į Vilnių atvyksta Maya ir Yehuda Devir: papildys garsiausių komiksistų sąrašą
  • Į Vilnių atvyksta Maya ir Yehuda Devir: papildys garsiausių komiksistų sąrašą
  • Į Vilnių atvyksta Maya ir Yehuda Devir: papildys garsiausių komiksistų sąrašą
  • Į Vilnių atvyksta Maya ir Yehuda Devir: papildys garsiausių komiksistų sąrašą
Kūrėjų nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS