Įspūdis po „Cuushe“ ir „aus“ koncerto: jautrus betoną trupinantis klyksmas | Diena.lt

ĮSPŪDIS PO „CUUSHE“ IR „AUS“ KONCERTO: JAUTRUS BETONĄ TRUPINANTIS KLYKSMAS

  • 0

Nežinia, ar išvertę „Cuushe“ iš japonų kalbos gautume frazę „išplėšia iš kasdienybės, priverčia pasijusti nepatogiai ir nukelia į kitus pasaulius“, bet jeigu išverstume jos muziką, tą jausmą patirtume. Įsivaizduokite pilką betoną, įkalinantį savo šaltume ir muzikinį klyksmą, kuris jį trupina. Šeštadienio vakarą Japoniškąja Bjork laikoma atlikėja kultūros bare „Kablys“ surengė koncertą sieloms.

Tai netikėtos Japonijos kultūros festivalio „nowJapn“ vienas iš renginių. Po dvejų metų pertraukos atlikėja grįžto į Lietuvą su ketvirtuoju albumu ir ambient muzikos virtuozu aus. Atlikėja savo dainose tarsi kalbėjosi su elektronika, prisijaukino ją ir privertė kartu ieškoti išėjimo iš niekada nemiegančio miesto gatvių. Muzika plūdo kaip srautas, o „Cuushe“ kūryboje vyraujantys vienatvės ir susvetimėjimo motyvai tik sustiprino šį įspūdį.

Koncerte apsilankiusieji melomanai sako, kad ypač gražiai suskambėjo vietos, kur elektronikos potvyniai susitinka su elektrinės gitaros stygom ir susijungia į vieną muzikinį vyksmą. „Lyg vandenyne muzika – tai kyla, tai slūgsta po visko palikdama dumblėtĄ krantą. Kartu su „Cuushe“ ir „aus“ muzika užpildo kiekvieną kūno porą ir skandina estetiniame karštyje kol pats tampi muzika“, – įspūdžiais dalinosi koncerte apsilankęs Karolis Bareckas.

Ekrane rodomos vizualines nuotrupos, muzikos dramatiškumas tarsi žadėjo, kad lengvos pabaigos čia nebus, kad žadėtas pabėgimas iš stiklo metalo ir betono pasaulio niekada neįvyks.

Atlikėjai liks dar kelioms dienoms Vilniuje. „Šis miestas puikus, labai džiaugiuosi, kad galiu jį vėl aplankyti. Labai patinka koncertui pasirinkta vieta, ji tokia magiška. Kaip ir pats festivalis „nowJapan“, – sakė atlikėja „Cuushe“.

Festivalis „nowJapan“ kviečia į antrąją dieną, kupiną naujų patirčių ir atradimų parodų centre „Litexpo“.

GALERIJA

  • Įspūdis po „Cuushe“ ir „aus“ koncerto: jautrus betoną trupinantis klyksmas
  • Įspūdis po „Cuushe“ ir „aus“ koncerto: jautrus betoną trupinantis klyksmas
  • Įspūdis po „Cuushe“ ir „aus“ koncerto: jautrus betoną trupinantis klyksmas
  • Įspūdis po „Cuushe“ ir „aus“ koncerto: jautrus betoną trupinantis klyksmas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS