Išskirtinis koncertas Nacionalinėje bibliotekoje: tenoras, fortepijonas, trimitas ir skaitovė | Diena.lt

IŠSKIRTINIS KONCERTAS NACIONALINĖJE BIBLIOTEKOJE: TENORAS, FORTEPIJONAS, TRIMITAS IR SKAITOVĖ

  • 0

Rugpjūčio 21 d. 11 val. lankytojai kviečiami į nemokamą koncertą Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo „Kur tas šaltinėlis“. Tai dovana meno, poezijos ir dainos išsiilgusiam klausytojui.

Projekto esmė – pristatyti naujai aranžuotų, naujai skambančių lietuvių kompozitorių harmonizuotų liaudies dainų, romansų ir arijų programą plačiajai auditorijai. Šio koncerto tikslas – atkreipti dėmesį į mums brangų Lietuvos vokalinės muzikos paveldą.

Daug lietuviškų dainų girdime per radiją, TV ar koncertuose, internetinėse erdvėse. Jas atlieka liaudies ansambliai, chorai ar pavieniai dainininkai, tačiau šiame koncerte girdėsite išskirtinį ansamblį: tenorą, baritoną, fortepijoną, trimitą ir skaitovą.

„Kur tas šaltinėlis“ – pavadinimas su užuomina, kur mūsų dainos gimtinė, kur mūsų tapatybės pradžia, kur mes semiamės stiprybės kaip tauta. „Kur tas šaltinėlis“ – tai penkių profesionalų atliekamos ir naujai skambančios lietuviškos dainos, arijos, romansai. Tenoras, baritonas, fortepijonas,  trimitas bei skaitovas nuskambės pirmą kartą lietuviškoje dainoje. Tai nauja patirtis visiems, mylintiems lietuvišką klasikinę vokalinę muziką.

Atlikėjai:

Vaidas Vyšniauskas

Kristian Benedikt (tenoras)

Eugenijus Chrebtovas (baritonas)

Povilas Jaraminas (fortepijonas)

Ugnius Vaiginis (trimitas)

Gabija Jaraminaitė (aktorė-skaitovė)

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS