J. Didžiulis: neapykanta – blogas ginklas, bet teisingumo ieškoti reikia | Diena.lt

J. DIDŽIULIS: NEAPYKANTA – BLOGAS GINKLAS, BET TEISINGUMO IEŠKOTI REIKIA

  • 0

Jau šį trečiadienio vakarą sostinės menų fabrike „Loftas" įvyks tragiškai žuvusio kompozitoriaus, perkusininko Tomo Dobrovolskio atminimo renginys „Mes nepamiršim, Tomai..." Scenoje pasirodysiantis muzikantas Jurgis Didžiulis įsitikinęs, kad ugnimi ugnies nenugalėsi, bet teisingumo ieškoti reikia.

„Šį vakarą grosiu dėl to, kas asmeniškai pažinojau Tomą. Tai buvo be galo kūrybingas žmogus. Jis ėjo sudėtingu keliu, ieškodamas, kaip realizuoti savo vizijas, - sako J. Didžiulis. - Tai buvo labai inovatyvus, unikalus ir įdomus muzikantas, išradęs visiškai naują savo stilių. Niekada nepamiršime jo muzikinio, kultūrinio palikimo, ne tik tragiškos žūties."

T. Dobrovolskis Anapilin iškeliavo mirtinai sumuštas gatvėje. Šio visai menininkų bendruomenei skausmingo įvykio byla per metus taip ir nepasiekė teismo.

„Visada reikia ieškoti teisingumo, bet tai daryti be keršto, - įsitikinęs J. Didžiulis. - Ugnimi su ugnim nepakovosi, neapykanta - blogas ginklas. Tačiau žmonės turi atsistoti ir reikalauti teisingumo."

Šį vakarą „Lofto" scenoje buvusį bendražygį prisimins ir teisingumo reikalaus BIX, Pushaz, Jokūbas Bareikis, „Baltasis Kiras", Arkadijus Gotesmanas, Olegas Ditkovskis, Jurgis Brūzga. Pastarosiomis dienomis savo dalyvavimą patvirtino ir Andrius Mamontovas.

„Tai, kad byla dar neišspręsta, yra labai skaudu ir pikta", - pakomentavo A. Mamontovas.

Menų fabriko „Loftas" durys atidaromos 18 val. Koncerto pradžia - 19 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS