Kultūros nakčiai atsiveria Prezidentūros kiemai ir bažnyčia | Diena.lt

KULTŪROS NAKČIAI ATSIVERIA PREZIDENTŪROS KIEMAI IR BAŽNYČIA

  • 0

Rugsėjo 25 d. Vilniuje vyks jau tradicija tapusi Kultūros naktis – miestą apgaubs įkvepianti kultūra, vyks arti šimto įvairiausių kultūros, meno ir edukacinių renginių.

„Jau ne pirmus metus kultūrai atsiveria Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčia, o šiemet lankytojus džiugins ir Prezidentūra, teatrui atversianti tiek vidinį Prezidentūros rūmų kiemą, tiek Daukanto aikštę – smagu, kad istorinės bei reprezentacinės vietos nelieka tik istorinėmis bei reprezentacinėmis – kad jos gyvos ir kviečia miestiečius domėtis bei atrasti“ – pasakoja festivalio organizatoriai.

Abipus Prezidentūros rūmų – provokuojantis teatras

„Teatriniai nardymai Prezidentūroje“ kvies teatro žiūrovus net į dvi provokuojančias scenas – Daukanto aikšėje ir Prezidentūros kieme. Jose pasirodys Klaipėdos teatro meistro Valentino Masalskio surinkta „Aktorių trupė 27“, kviesianti į pasirodymą paremtą kompozitorės Nijolės Sinkevičiūtės ritminiais piešiniais ir kompozicijomis. Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro muzikai gerokai nustebins praeivius, komišką operą „Tarnaitė ponia“ atlikdami neįprastoje aplinkoje – tiesiog iš sunkvežimio priekabos.

Teatriniuose nardymuose sudalyvaus ir gimnazistai su spektakliu „Aggro“, nagrinėjančiu kasdienės mūsų agresijos grimasas, o taip pat ir Oskaro Koršunovo studentai, pasirinkę kaltės temą ir pristatantys spektalį „Nekalti“. Lankytojus nustebins ir dvi visiškai netikėtos literatūrinės klasikos interpretacijos – Luca Vassos „Atminties Antologija“ pagal amerikiečių poeto Edgaro Lee Masterso kūrybą, analizuojančią atminties ir susipynusių žmonių likimų temą, o taip pat – šiuolaikinį ir netikėtą „Prometėją“, atsispiriantį į Antikos tekstą ir bandantį rasti atsakymą, kas šiandien mums yra herojus.

Pilna „Teatrinių nardymų Pezidentūroje“ programa skelbiama čia.

Savičiaus gatvėje – Globojanti Ramintoja

Jau ne pirmą kartą Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčia, kviečianti į įvairių žanrų parodas, instaliacijas, inovatyvius ir netikėtus socialinius projektus, leidžiančius apsilankiusiajam pamatyti pasaulį iš naujos, kitokios perspektyvos ir kviečiančius atrasti.

Kultūros nakties metu bažnyčia kvies į naktinę „Gyvąją biblioteką“, griaunančią stereotipus. Teatrinis pasirodymas „Kelionė į Emausą“ leis pasinerti į unikalų šokio ir muzikos pasaulį, apmąstant gyvenimą bei tikėjimą. Erdvėje lankytojai susidurs su reflektyvia menine instaliacija

„Šviesuliai“, o tapybos darbai „Naktinės veiklos“ leis pažinti mįslingą nakties temą iš pačių skirtiniausių kampų. Instaliacija „Kinetinė gervė“ netikėtai nukreips žiūrovų mintį į taršos problemą, o muzikos ir šokio performansas „Pasaulio spalvos: Lietuva – Islandija“ atskleis dviejų skirtingų kultūrų ypatumus bei leis iš arčiau pažvelgti į kiekvieną jų. Žiūrovus taip pat pasitiks ir fotografijų serija „Prasiveržk“, užčiuopianti menininkų jausmus pačiu intensyviausiu jų kūrybos momentu.

Pilna „Globojančios Ramintojos“ programa skelbiama čia.

Visi festivalio „Kultūros naktis“ renginiai yra nemokami – tai menininkų, kultūros organizacijų, Vilniaus miesto savivaldybės ir festivalio partnerių dovana Vilniaus miesto gyventojams ir svečiams.

Pilną festivalio programą rasite čia.

GALERIJA

  • Kultūros nakčiai atsiveria Prezidentūros kiemai ir bažnyčia
  • Kultūros nakčiai atsiveria Prezidentūros kiemai ir bažnyčia
  • Kultūros nakčiai atsiveria Prezidentūros kiemai ir bažnyčia
  • Kultūros nakčiai atsiveria Prezidentūros kiemai ir bažnyčia
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS