Kviečia atversti vis naują M. K. Čiurlionio muzikos pasaulio puslapį | Diena.lt

KVIEČIA ATVERSTI VIS NAUJĄ M. K. ČIURLIONIO MUZIKOS PASAULIO PUSLAPĮ

  • 0

Kiekvieną trečiadienį, nuo kovo 10 iki rugsėjo 22 dienos 17 val. M. K. Čiurlionio namų YouTube kanale kviečiama atversti vis naują Čiurlionio muzikos pasaulio puslapį.

Besitęsiantis karantinas ir COVID–19 pandemijos iššaukti suvaržymai verčia kultūros įstaigas ieškoti naujų bendravimo su kultūros mylėtojais galimybių, erdvių ir būdų. M. K. Čiurlionio namai Vilniuje nuo vasario mėnesio pradėjo kviesti antradieniais ir ketvirtadieniais apsilankyti jų internetinėse paskyrose ir pasmaguriauti pačia įvairiausia su Čiurlionio gyvenimu, kūryba, aplinka ir įamžinimu susijusia informacija. Labai plačiai auditorijai skirtose kaleidoskopiškai skelbiamose žinutėse ir Čiurlionio bendražygių portretai, ir jo vaikystės atsiminimai, ir visame pasaulyje atrandami menininko atminties įamžinimo faktai.

O kovo 10 dieną Čiurlionio namų YouTube kanale prasidės šešis mėnesius truksianti kelionė į Čiurlionio muzikos pasaulį, į kurią kviečia pianistas ir Čiurlionio namų Vilniuje vadovas Rokas Zubovas. Kiekvieną trečiadienį 17 val. Čiurlionio muzikos mylėtojai bus kviečiami pasiklausyti vis naujos muzikinių susitikimų ciklo „M. K. Čiurlionio etiudai su pianistu Roku Zubovu“ laidos.

Pianistas šiose trumpose Čiurlionio namų YouTube kanalui kuriamose laidose dalinsis savo įžvalgomis apie Čiurlionio kūrybą, menininko gyvenimo aplinkybes, laikmetį ir skambins savo prosenelio fortepijoninius kūrinius. Ciklą sudarys trisdešimt muzikinių susitikimų, aprėpiančių visą genijaus kūrybą ir gyvenimą. Paskutinysis, trisdešimtasis susitikimas planuojamas per Čiurlionio gimtadienį rugsėjo 22 dieną.

Šių koncertinių susitikimų forma Čiurlionio namai Vilniuje siekia užpildyti dėl karantino apribojimų atsiradusį kultūrinių renginių stygių, suteikti muzikos mylėtojams galimybę bent kiek patenkinti gyvo kultūrinio bendravimo poreikį.

Pianistas Rokas Zubovas paatviravo, kad šio ciklo idėja atsirado ieškant būdų nenutraukti koncertinės ir švietėjiškos veiklos: „karantino metu, man asmeniškai labai sunku susitaikyti su nuolat kintančiomis renginių organizavimo nuostatomis, nuolat tvyrančia nežinomybe kada ir kokiomis sąlygomis bus galima susitikti su muzikos ir kultūros mylėtojais. Pradžioje į galimybę internetu rengti klasikinės muzikos koncertus ar tiesioginiame eteryje susitikti su muzikos mylėtojais ir jiems gyvai skambinti žvelgiau labiau skeptiškai: neatrodė, kad techninės galimybės leistų užtikrinti tokio bendravimo kokybę, o tuo pačiu ir prasmę. Tačiau mėnesiai, leidžiami karantino sąlygomis, reikalavo pergalvoti aplinkybes ir ieškoti būdų. Supratau, kad muzikinis pasaulis jau niekada nebebus toks, koks buvo vos prieš metus, kad mes vis labiau įprasime internete atrasti gyvo bendravimo pakaitalų. Taip atsirado šių muzikinių susitikimų formatas, manau, pritaikytas labai plačiam interneto naudotojų ratui.“

M. K. Čiurlionio namai kviečia jau šį trečiadienį, kovo 10 dieną, 17 val. Čiurlionio muzikos mylėtojus į ciklo „M. K. Čiurlionio etiudai su pianistu Roku Zubovu“ pirmos laidos premjerą YouTube kanale.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS