Kviečia kartu kurti M. K. Čiurlionio kūrybą pristatančią galeriją | Diena.lt

KVIEČIA KARTU KURTI M. K. ČIURLIONIO KŪRYBĄ PRISTATANČIĄ GALERIJĄ

  • 0

Šių metų kovo mėnesį startavusi M. K. Čiurlionio namų Vilniuje iniciatyva „Mano Čiurlionio Namai“ grįžta su nauju kvietimu – „Atrasti Čiurlionį naujai!”, kviesdama kiekvieną prisijungti prie bendros M. K. Čiurlionio kūrybą pristatančios galerijos kūrimo.

Šiais metais rugpjūčio–rugsėjo mėnesiais vykęs M. K. Čiurlionio namų organizuotas renginių ciklas „Atrask, išgirsk, suprask, pamatyk Čiurlionį naujai“ dar kartą priminė, koks svarbus yra visas M. K. Čiurlionio palikimas – ir materialusis kūrybinis, ir gyvenimo istorija bei išmintis.

Todėl M. K. Čiurlionio namai tęsia anksčiau pradėtą iniciatyvą siekdami išgirsti jūsų istorijas ir pastebėjimus, nes, kaip teigia organizatoriai, – tai vienas iš būdų naujai atrasti M. K. Čiurlionį.

Per pirmąją iniciatyvą bendrai kuriama M. K. Čiurlionį pristatanti galerija buvo pripildyta namuose turimų albumų, knygų, plokštelių ir kitų M. K. Čiurlionį menančių objektų kolekcijomis, atliktais muzikiniais įrašais, kuriuose M. K. Čiurlionio muzikinį palikimą atlikėjai (pianistas P. Laul, smuikininkė R. Vosyliūtė, klarnetininkas Ž. Brazauskas ir kiti), papildė savo improvizacijomis ir interpretacijomis, autentiška emocija. Tikėjimas, kad kiekvieno namuose tikriausiai yra brangių M. K. Čiurlionį menančių ženklų pasitvirtino su kaupu.

Taigi, M. K. Čiurlionio namai tiki, kad dar ne viskas buvo parodyta, išsakyta ir dar kartą kviečia prisijungti prie iniciatyvos, tęsti puikiai pradėtą bendros M. K. Čiurlionio galerijos kūrimo procesą, toliau pristatyti M. K. Čiurlionio kūrybos svarbą kiekvieno mūsų gyvenime.

Savo nuotraukomis bei mintimis žmonės kviečiami dalytis siųsdami jas M. K. Čiurlionio namų el. paštu mkc.namai@gmail.com, privačia Facebook ar Instagram žinute arba žymėdami jas grotažymėmis #ManoCN ir jomis bus pasidalyta Čiurlionio namų socialinių tinklų paskyrose bei svetainėje.

Daugiau informacijos rasite čia.

GALERIJA

  • Kviečia kartu kurti M. K. Čiurlionio kūrybą pristatančią galeriją
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS