Kviečia sužinoti, už kiek parduotumėte savo draugus | Diena.lt

KVIEČIA SUŽINOTI, UŽ KIEK PARDUOTUMĖTE SAVO DRAUGUS

Goethe`s institutas Vilniuje tris dienas kviečia visus į pasimatymą su savuoju Mefistofeliu. Ką paaukotumėte dėl savo svajonės? Už kiek eurų parduotumėte geriausią draugą? To klausia virtualaus žaidimo kūrėjai iš Pietų Korėjos.

Žaidimo scenarijus ragina iš naujo atrasti Johanno Wolfgango von Goethe`s kūrinį „Faustas“. Realybėje ir virtualiame pasaulyje žaidėjai turi surikiuoti vertybes, draugus, reikia atpažinti J. W. Goethe`s „Fausto“ citatas – apie ką jose rašoma. Kuo daugiau pakopų žaidėjas įveiks, tuo daugiau laimės taškų surinks.

„Faustas mums yra tas pats, kas anglams – Hamletas, graikams – jų epai, italams – Dante`s „Dieviškoji komedija“. Visi šie kūriniai – apie žmogaus egzistenciją ir vietos tarp Dievo ir velnio paieškas. Viskas prasideda nuo lažybų. Dievas su velniu kerta lažybų dėl Fausto sielos. Velnias, kad tik laimėtų, pasiunčia Faustui Mefistofelį. Mes čia esame Faustai ir Mefistofelis tikrina, už kiek galėtų mus nupirkti“, – sako Goethe`s instituto vadovas Detlefas Gericke.

„Bandėme pavaizduoti, kaip toks Fausto ir Mefistofelio sandėris atrodytų XXI amžiuje. Prekybos centro aplinka, pirkti skatinanti foninė muzika, o jūs renkatės gyvenimo prioritetus. Pinigų galite gauti pardavę savo draugus. Tai žaidimas ne tik apie norus, bet ir apie tai, kiek toli jūs nueitumėte dėl jų“, – teigia žaidimo kūrėjas Seung Tael Lee.

Pasak žaidimo kūrėjų, įdomu, kad skirtingose šalyse žmonės renkasi ne tuos pačius prioritetus. Pavyzdžiui, Čekijoje kaip svarbiausią vertybę žmonės rinkosi laisvę, vengrams tai buvo meilė, o Pietų Korėjos žaidėjams svarbiausia buvo šeima.

„Iš tikrųjų labai smagu, kad galima permąstyti vertybes. Kai skaitai „Faustą“, kartais visiškai neįžiūri, kad būtent po šitais žodžiais slepiasi šita vertybė. Kas mane nustebino – atrodė, kad kalba tikrai eina apie meilę, bet iš tiesų pasirodė, kad apie šlovę“, – įspūdžiais po žaidimo dalijosi kalbinta moteris.

„Labai daug gražių, įdomių citatų, kurias norėtųsi perskaičius geriau apgalvoti, bet nespėji, nes atrodo, kad reikia kuo labiau skubėti, nes reikia kuo daugiau surasti, nusipirkti ir laimėti žaidimą. [Fausto sindromas] tiktai veikia. Kad ir kaip nesinorėtų sau pripažinti, bet veikia“, – pasakojo žaidimą išbandęs jaunuolis.

Žaidžiant galima parduoti draugus ir įsigyti trokštamą vertybę atitinkančią citatą iš „Fausto“. Už teisingai surinktas citatas žaidėjai gauna laimės taškų, arba kitaip – Mefistofelio banko pinigų. Žaidimo kūrėjai tikisi sudominti jaunąją kartą J. W. Goethe`s knyga.

Norint patekti į vadinamąją vertybių biržą „Mefist & Co“ reikia iš anksto užsiregistruoti. Žaidžiama Vilniaus universiteto bibliotekos Baltojoje salėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS