Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro gimtadienyje – netikėta pažintis | Diena.lt

LIETUVOS VALSTYBINIO SIMFONINIO ORKESTRO GIMTADIENYJE – NETIKĖTA PAŽINTIS

  • 0

Sausio 31 d. Vilniaus kongresų rūmuose Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, vadovaujamas meno vadovo ir vyr. dirigento Gintaro Rinkevičiaus, švęs jau 31-ąjį savo gimtadienį. Tiesa, šįsyk orkestro gimtadienio koncepcija – išskirtinė ir netikėta, mat koncerto tema – „Muzikinės šypsenos“. Scenoje kūrinius pristatys visos orkestro instrumentų grupės, o nuotaikingas istorijas pasakos teatro „Kitas kampas“ aktoriai Audrius Bružas ir Kirilas Glušajevas.

Orkestro gimtadienio koncerte klausytojai turės išskirtinę galimybę pamatyti orkestro muzikantus iš arti ir susipažinti su jais visiškai naujame amplua – koncerte visos 15 orkestro instrumentų grupių pristatys puikia nuotaika užkrečiančius pasirodymus.

Koncerte skambės įvairiausių laikotarpių kūriniai – nuo Antonio Vivaldi (1678–1741) iki George‘o Gershwino (1898–1937), taip pat skirtingi žanrai ir stiliai – nuo barokinio koncerto iki džiazinių improvizacijų. Koncerto pabaigoje klausytojų laukia staigmena – specialiai šiam koncertui Rimanto Giedraičio sukurtas nuotaikingas muzikinis popuri, kurį atliks visas Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, diriguojamas maestro Gintaro Rinkevičiaus.

„Orkestro gimtadienio koncertų tradicija tęsiasi nuo pat orkestro įkūrimo, tad šiemet bus jau 31-as orkestro gimtadienio koncertas, – sako Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro vadovas Stasys Pancekauskas. – Artėjant gimtadieniui mes svarstome, ieškome, mąstome ir diskutuojame, kokią programą pateikti mūsų klausytojams. Šiemet kilo idėja pavadinti koncertą „Muzikinės šypsenos“ ir pristatyti klausytojams orkestro instrumentų grupes, orkestro muzikantus. Koncertas turi ir edukacinę prasmę, nes ne taip dažnai scenoje pasirodo keturi trimitai, fagotai arba klarnetai, be to, ir repertuaro tokioms instrumentų sudėtims yra ne taip daug.“

Šventinį koncertą ves teatro „Kitas kampas“ aktoriai A. Bružas ir K. Glušajevas. „Jau pats koncerto pavadinimas

„Muzikinės šypsenos“ atskleidžia koncerto nuotaiką, todėl savo idėjai išpildyti mes pasikvietėme aktorius, kurie apjungs visus muzikinius kūrinius. Jie su šypsena ir humoru pristatys kiekvieną kūrinį, instrumentų grupę, pasakos atsitikimus iš muzikantų gyvenimo, linksmas istorijas apie instrumentus“, – pasakojo S. Pancekauskas.

Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro gimtadienis įvyks sausio 31 d. Vilniaus kongresų rūmuose. Dirigentas Gintaras Rinkevičius.

GALERIJA

  • Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro gimtadienyje – netikėta pažintis
  • Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro gimtadienyje – netikėta pažintis
  • Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro gimtadienyje – netikėta pažintis
  • Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro gimtadienyje – netikėta pažintis
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS