LMTA teatro studentams – pirmoji vieta tarptautiniame Spoleto festivalyje | Diena.lt

LMTA TEATRO STUDENTAMS – PIRMOJI VIETA TARPTAUTINIAME SPOLETO FESTIVALYJE

  • 0

Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Vaidybos ir režisūros katedros studentai grįžo iš tarptautinio Spoleto festivalio „Festival dei Due Mondi“ Italijoje, pelnę pirmąją vietą konkursinėje programoje su spektakliu „Širdis išdavikė“ pagal Edgaro Allano Poe novelę.

Spektaklio kūrėjai – jaunieji LMTA studijuojantys menininkai: režisierius Karolis Zajauskas, aktoriai Matas Sigliukas, Povilas Barzdžius, Rokas Pijus Misiūnas, Martynas Berulis ir Robertas Petraitis.

Birželio 24–liepos 10 d. Spoleto mieste rengiamas festivalis vyksta jau 65-ąjį kartą. Ši teatro, muzikos ir šokio šventė rengiama nuo 1958 metų. Ilgametėmis tradicijomis pasižymintis festivalis siūlo įvairių scenos menų pasirodymų gausą bei naujų, netradicinių vietų ir jaunųjų kūrėjų programą. Per daugelį metų Spoleto festivalis išaugo į vieną svarbiausių kultūros fenomenų Italijoje, o daugybė jaunųjų kūrėjų ir atlikėjų, kurie čia pradėjo savo meninę kelionę, bėgant metams tapo žinomi visame pasaulyje.

LMTA nuotr.

Įspūdžiais tik grįžęs dalinosi trečiakursis režisūros studentas K. Zajauskas: „Grįžome vakar naktį. Šiandien kėliausi, ausyse vis dar girdėdamas kolegų balsus, o galvoje matydamas itališkus vaizdus. Spoleto miestelis, kaip ir visa Italija, buvo nuostabus. Dalyvavome viename seniausių Italijos „Spoleto Festival dei Due Mondi“ festivalio „European Young Theatre 2022“ programoje. Labai džiaugiuosi, jog prisitaikėme prie iššūkių ir spektaklis, kuris buvo sukurtas dar antrame kurse, vėl tapo naujas ir gyvas. Labiausiai pasisekė, jog turėjome progą pajusti, ką reiškia tarptautiniai vandenys, pamatėme scenos grandų darbus. Manau, kad tai yra labai svarbu jauniems kūrėjams, nes tai turtina ir įkvepia. O jei dar pavyksta laimėti, tai jau išvis pasaka! Jaučiamės dėkingi ir įkvėpti.“

LMTA nuotr.

LMTA Vaidybos ir režisūros katedros dėstytoja Virginija Kuklytė-Gedvilienė džiaugėsi studentų laimėjimu.

„Buvo didelis džiaugsmas matyti laimingus studentų veidus, kai jie laimėjo pirmąją vietą. Po apdovanojimų ceremonijos dėstytojai iš Nacionalinės Silvio d`Amico akademijos dalinosi įspūdžiais, kad lietuvių aktorių vaidyba išsiskyrė profesionalumu ir gilumu. Taip pat buvo malonu stebėti, kaip profesionaliai aktoriai ir režisierius repetavo scenoje ir atsakingai ruošėsi pasirodymui“, – sakė V. Kuklytė-Gedvilienė.

GALERIJA

  • LMTA teatro studentams – pirmoji vieta tarptautiniame Spoleto festivalyje
  • LMTA teatro studentams – pirmoji vieta tarptautiniame Spoleto festivalyje
LMTA nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS