„LRT Opus terasoje“ – konkursas „Novus“, žavingoji Migloko ir nemokamas kinas | Diena.lt

„LRT OPUS TERASOJE“ – KONKURSAS „NOVUS“, ŽAVINGOJI MIGLOKO IR NEMOKAMAS KINAS

  • 0

Po šventinio savaitgalio vilniečiai ir miesto svečiai raginami darbo savaitę sutikti muzikaliai. „LRT Opus terasoje“ ir vėl skambės muzika iki pat ketvirtadienio.

Šiandien terasoje varžysis muzikos inkubatoriaus „Novus“ dalyviai. Lauks intensyvi kova, nes į sceną lips rokeriai „Sibyl Vane“ iš Estijos, pankroko žanrui neabejingi „Bad Monitor“, scenos chuliganai „Black Biceps“ ir alternatyvūs „Šuo Leila“.

Trečiadienį, birželio 26 d., „LRT Opus terasos“ scenoje pasirodys jaunoji kūrėja Migloko. Sulaukusi vos aštuoniolikos, 2009-aisiais dainininkė spėjo užburti tūkstančius klausytojų savo internete publikuotais kūriniais. Migloko save pusiau rimtai pristato kaip svingo ir „punk“ žanrų atlikėją, nors tiksliau jos stilių būtų galima apibūdinti kaip svajingą džiazo, „r'n'b“, bosanovos ir roko mišinį.

Po svajingo atlikėjos pasirodymo visų terasos lankytojų lauks nemokamas kino seansas – „Muzika kine“: „Stambulo garsai“.

Tai dokumentinis filmas apie Stambulo muzikinį pasaulį. Garsios vokiečių muzikinės grupės „Einstürzende Neubauten“ bosistas Alexanderis Hacke'as kartu su režisieriumi Fatihu Akinu tik su kamera ir mikrofonu leidžiasi į egzotiškas Turkijos miesto gatves. Sukuriama užburianti muzikinė kino kelionė po miestą, kuriame susilieja Rytų ir Vakarų kultūros.

O ketvirtadieniai „LRT Opus terasoje“ skirti išskirtinai elektroninės muzikos garsams. Birželio 27 d. terasoje savo selekcijomis dalinsis „Calli“. Klubinėtojų lauks net trys scenos, kur išgirsti bus galima nuo gyvų didžėjų pasirodymų iki „jungle“ ir regio muzikos garsų.

„LRT Opus terasa“ – vienintelė vasaros terasa sostinėje, kviečianti kitomis akimis pažvelgti į urbanistinį ir šiltuoju sezonu sužaliuojantį Naujamiesčio rajoną. „Lofto“ vadovai kasmet, vadovaudamiesi „urban gardening“ idėja, buvusios gamyklos teritorijai suteikia ryškių spalvų ir sukuria jaukumo atmosferą.

Įsikūrusią vos kilometro atstumu nuo Senamiesčio ir Vilniaus traukinių stoties, „LRT Opus terasą“ vilniečiai ir miesto svečiai ras menų fabriko „Loftas“ kieme, Švitrigailos g. 29, Vilniuje.

GALERIJA

  • „LRT Opus terasoje“ – konkursas „Novus“, žavingoji Migloko ir nemokamas kinas
  • „LRT Opus terasoje“ – konkursas „Novus“, žavingoji Migloko ir nemokamas kinas
  • „LRT Opus terasoje“ – konkursas „Novus“, žavingoji Migloko ir nemokamas kinas
  • „LRT Opus terasoje“ – konkursas „Novus“, žavingoji Migloko ir nemokamas kinas
M. Vitėno nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS