LRT Opus terasoje – vienintelis „Skamp“ pasirodymas šiais metais | Diena.lt

LRT OPUS TERASOJE – VIENINTELIS „SKAMP“ PASIRODYMAS ŠIAIS METAIS

  • 0

Šį antradienį menų fabriko „Loftas“ vidiniame kieme įsikūrusioje „LRT Opus terasoje“ šalia kitų renginių vyks išskirtinis renginys – vienintelis kultine tapusios grupės „Skamp“ koncertas šiemet.

Klausytojai turės neeilinę progą išgirsti pastaruoju metu itin retai kartu koncertuojančius Victorą Diawarą, Ericą Jennings ir Vilių Alesių.

Romantiškas pirmadienis su Giedre

Pirmadienį „LRT Opus terasoje“ pradeda unikalaus iš įsimintino balso atlikėjo Giedrė, puikiai besijaučianti ir stilingai pateikianti tiek džiazo, tiek pop ar elektronikos muziką. Su daugeliui žinomomis grupėmis „Empti“ bei „Pieno lazeriai“ ji yra išleidusi ne vieną sėkmingą albumą ir pelniusi reikšmingų apdovanojimų.

2013 m. Giedrė buvo įvertinta M.A.M.A muzikiniuose apdovanojimuose – laimėjo „Metų atlikėjos“ titulą. Tais pačiais metais ji išleido ir pirmąjį savo solinį albumą pavadinimu „Optinė apgaulė“, kuris susilaukė puikių įvertinimų. Koncerto metu ji pristatys naujausio albumo „Nuolat pildoma“ dainas, o taip pat – ir jau žinomus kūrinius.

 

 

Antradienį – išskirtinis „SKAMP“ pasirodymas

V.Diawara, E.Jennings ir V.Alesius yra į rėmus netelpantis, nenuspėjamas, nesulaikomas ir nepralenkiamas trio. Šie atlikėjai visada troško įvairovės, naujovių – to, kas atspindėtų jų pasaulėžiūrą. 1998 m. vasarą, po daugelio nesėkmingų bandymų patekti į muzikos rinką ir nuolatinės radijo stočių ir įrašų bendrovių kritikos, kad jų muzika pernelyg „alternatyvi“, muzikantai sukūrė klausytojų mintis užvaldžiusią Džordžo Geršvino dainos „Summertime“ hiphopo versiją – ir nuo tada žvelgė tik pirmyn.

Nors atlikėjai pastaruoju metu dažniau dirba po vieną, kartu jie – nepakartojamas derinys. Kartu su atlikėjais užaugusi publika dabar į grupės „SKAMP“ koncertus dabar jau atsiveda ir savo vaikus. Jų pasirodymai pastaruoju metu itin reti, tad klausytojai raginami nepraleisti išskirtinės progos. Juos apšildys – muzikos inkubatoriaus „NOVUS“ antrosios vietos laimėtojai „John’s Shower Band“.

 

 

Trečiadienį – didžiausias „The Station“ solinis pasirodymas šiemet

„The Station“ pasakoja istorijas: liūdnas, naivias ir ironiškas. „Tai istorijos apie minčių bedugnes, trisdešimtmečio savijautą, beprasmiškus ryto šokius beužsiveriančiuose baruose, mėginimus pabėgti nuo savęs tolimose kelionėse, tuštumą maskuojamą pasipūtimu, mirusius artimuosius, mylimų žmonių tarpusavio priklausomybę ir vienatvę“, – pasakoja grupė.

Per dvejus metus nuo debiuto drastiškai kitęs (judėjęs nuo lengvabūdiško indie iki industrinės gotikos) grupės skambesys pastaruoju metu labai subrendo. Tai alternatyvi elektronika su sunkiai slepiamomis industrial, gotikinės ir postpunk muzikos įtakomis. Šiuo metu grupė ruošia naują albumą, o dalį dainų ketina pristatyti koncerto metu.

 

GALERIJA

  • LRT Opus terasoje – vienintelis „Skamp“ pasirodymas šiais metais
  • LRT Opus terasoje – vienintelis „Skamp“ pasirodymas šiais metais
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS