Meno mugės „ArtVilnius‘20“ pratęsimo vakarėlis – naktis galerijoje | Diena.lt

MENO MUGĖS „ARTVILNIUS‘20“ PRATĘSIMO VAKARĖLIS – NAKTIS GALERIJOJE

  • 1

Naktinėti meno galerijose jau tapo šiuolaikinio meno mugės „ArtVilnius“ tradicija. Spalio 2 dieną, penktadienį, pasibaigus mugei, iš „Litexpo“ meno maršrutai prasitęs po miestą. Meno mylėtojai kviečiami naktinėti su renginiu „Naktis galerijoje“, kuomet net 13 sostinės galerijų savo duris atvers iki 23 val.

Jau šį penktadienį prasidedanti, 11-oji šiuolaikinio meno mugė „ArtVilnius‘20” siekia renginio metu miestą paversti meno gerbėjų susibūrimo centru.

„Užsienyje jau tapo tradicija paraleliai su meno mugėmis kartu organizuoti ne vieną papildomą renginį, kaip kad galerijų savaitės, parodų atidarymai etc. Ir mes siekiame, kad per „ArtVilnius‘20” Vilnius gyventų menu, kartu su „Naktis galerijoje“, – pasakoja mugės vadovė Diana Stomienė.

Jau ketvirtą kartą organizuojamo renginio „Naktis galerijoje“ meno maršrutai labiausiai koncentruosis Vilniaus Užupio rajone. Pradėti savo kelionę galėsite nuo Polocko gatvės, kurioje naktinėtojams duris atvers galerija „The Room“, pristatysianti šeimyninę Birutės Zokaitytės, Alfredos Gintalienės ir Agnės Gintalaitės parodą „Sodas ir kosmosas“.

Kiek tolėliau paėję, rasite „AP Galeriją“, kurioje vyks Babel Mnauar paroda „Judesio taškas (Momentum Point)“. Prie Angelo skulptūros pamatysite atvertas Kristinos Norvilaitės galerijos duris ir jos darbų parodą „Juoda-Balta“. Užupio meno inkubatorius kviečia pažiūrėti Dalios Juodakytės „Hedonisto užrašus“.

Iš Užupio meno kelias nusities iki Maironio gatvės ir VDA parodų salių „Titanikas“. Jose bus galima ne tik pamatyti Monikos Žaltės parodą „Geros kloties“, Vytauto Dubausko parodą „Atlaidai“, bet ir dalyvauti ekskursijose, į kurias 19 ir 20 valandomis kvies patys menininkai.

Pilies gatve prasieikite iki Latako gatvės, kurios galerijoje „Editorial“ Ona Jūciūtė savo darbus pristato parodoje „Every Dog is a Lion“. Iš ten sukite į Gaono gatvėje esančią VDA Tekstilės galeriją „Artifex“. Joje galėsite pamatyti geriausios „ArtVilnius‘13” menininkės Barboros Gedminaitės parodą „Schemos“.

Dailininkų sąjungos galerija Vokiečių gatvėje kviečia į tarptautinės grupinės meno rezidencijos ir edukacijos centro „Rupert“ parodos „Kiti kambariai“ atidarymą, vyksiantį nuo 17–21 val.

Nuo Vokiečių gatvės pakilę aukštyn, J.Basanavičiaus gatve, galerijoje „Meno Niša“ rasite Jolantos Kyzikaitės parodą „Kamufliažas“ bei galėsite susitikti su pačia menininke. O grįžę iki Vilniaus gatvės ir galerijos „Vartai“, čia rasite Roberto Narkaus parodą „Taryba“, kur 20 val. jūsų lauks ir turą po parodą praves pats menininkas.

Toliau – į Totorių gavę, kurioje 20 valandą ekskursiją po savo parodą „Susisaistymo vieta“ galerijoje „AV17” rengia Dainius Liškevičius. Iš ten – į „Pamėnkalnio galeriją“, kur

savo darbus parodoje „Future 2050” eksponuoja Evelina Paukštytė, 19.30 val. pravesianti turą po parodą. Taip pat, lankytojų lauks ir visuomet atviras MO muziejaus skulptūrų sodas, po atviru dangumi, kur visiems draugiją palaikys ryškiausių Lietuvos skulptorių kūriniai.

Meno mugės „ArtVilnius‘20” organizuojama renginys „Naktis galerijoje” suteikia galimybę nemokamai aplankyti įdomiausias miesto galerijas. Visą renginio programą rasite www.naktisgalerijoje.lt

11-oji meno mugė „ArtVilnius’20“ vyks spalio 2-4 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“. Mugė lankytojų su iš anksto „Tiketa“ įsigytais elektroniniais bilietais lauks penktadienį nuo 14 iki 20 valandos, šeštadienį nuo 11.30 iki 19 valandos ir sekmadienį nuo 11.30 iki 18 valandos. „ArtVilnius’20“ finansuoja – Lietuvos kultūros taryba, globoja – Vilniaus miesto savivaldybė, mecenatas – advokatų kontora „Cobalt”.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

na ir ko ten,primouzotu teplioniu stebeti, juk siuolaikiniai tinginiai,abstrakciju primouzoja ir didysis menas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS