Nacionalinio operos ir baleto teatro vyriausiuoju dirigentu tapo R. Šumila | Diena.lt

NACIONALINIO OPEROS IR BALETO TEATRO VYRIAUSIUOJU DIRIGENTU TAPO R. ŠUMILA

  • 0

Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro naujuoju vyriausiuoju dirigentu paskirtas 34-erių metų Ričardas Šumila.

Anksčiau šiame teatre R. Šumila yra dirigavęs vienintelį baleto „Procesas“ spektaklį, bet jau šeštadienį, vasario 2-ąją, žiūrovai galės išgirsti jo interpretuojamą Giacomo Puccini operą „Bohema“.

Šią operą anksčiau R. Šumilai ne kartą teko diriguoti „Vilnius City Opera“ spektakliuose. Iš viso „Vilnius City Opera“, Kauno valstybiniame muzikiniame teatre bei festivalyje „Naujosios operos akcija“ jaunasis dirigentas yra pristatęs daugiau kaip dvi dešimtis skirtingų pavadinimų muzikinių scenos veikalų.

„Norėčiau, kad Nacionalinio operos ir baleto teatro orkestras taptų vieningesnis ir jaustų bendrą atsakomybę už įdėto darbo rezultatą. Kad ne vien dirigentai, kaip yra dabar, būtų už tai atsakingi. Taigi bendradarbiaudamas su orkestro vadovais, koncertmeisteriais, orkestro muzikantais ir dirigentais ketinu siekti didesnės kolektyvo bendrystės ir kartu kiekvieno jo nario asmeninės atsakomybės“, - sakė R. Šumila.

Paklaustas, ar pakaks drąsos vadovauti kitiems, jau gražiai žilstelėjusiems teatro dirigentams - Juliui Geniušui, Martynui Staškui ir Robertui Šervenikui - naujasis teatro vyr. dirigentas sakė besitikintis, kad vadovavimas šiuo atveju bus labiau formalus, nes Lietuva maža ir jauni dirigentai joje neišvengiamai mokosi iš vyresniųjų.

„Pavyzdžiui, studijuodamas chorinį dirigavimą dainavau Lietuvos muzikos ir teatro akademijos chore, kuriam dirigavo R. Šervenikas. Tai buvo neįkainojama patirtis. Operos ir baleto teatre esu stebėjęs nemažai M. Staškaus diriguotų spektaklių. O su J. Geniušu prieš porą metų kartu statėme miuziklą „Adamsų šeimynėlė“ Kauno valstybiniame muzikiniame teatre“, - sakė R. Šumila.

GALERIJA

  • Nacionalinio operos ir baleto teatro vyriausiuoju dirigentu tapo R. Šumila
LNOBT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS