Nuoširdus pokalbis su rusų roko legenda V. Butusovu – koncerte Vilniuje | Diena.lt

NUOŠIRDUS POKALBIS SU RUSŲ ROKO LEGENDA V. BUTUSOVU – KONCERTE VILNIUJE

  • 0

Lapkričio 22 d. Vilniuje, jaukioje Šokio Teatro scenoje (Kosciuškos g. 11, Vilnius), pirmą kartą mūsų šalies muzikinio gyvenimo istorijoje rengiamas kūrybinis Viačeslavo Butusovo vakaras.

Charizmatiškas, nostalgiškai romantiškas grupių „Nautilus Pompilius“ ir „Ju-Piter“ lyderis, įstabių dainų, kurias nuo 1986 metų myli ir žino milijonai žmonių, autorius ir atlikėjas! Kartu su Borisu Grebenščekovu („Akvarium“), Liova ir Šura („Bi-2“), Jurijuimi Ševčiuku („DDT“) bei kitais progresyviais Rusijos muzikantais ir meno atstovais V. Butusovas jau antrą dieną po Krymo aneksijos pažėrė aštrios kritikos Putino valdžiai.

„Kiekvienas mano susitikimas su Lietuvos žmonėmis – nuoširdus, – teigia Viačeslavas Butusovas. – Tačiau šį kartą ne tik muzikos pagalba norėčiau atverti jūsų sielas. Esu įsitikinęs – turime apie ką pasikalbėti. Vilniaus publika – mąstanti ir jautriai reaguojanti. Visada išsiskyrėte išlavintu muzikiniu skoniu, subtiliu humoru, santūrumu. Kurti tokiems žmonėms – didžiulė garbė, o bendrauti su jumis – tikras malonumas“.

Neabejotina, kad tokių susitikimų formatas visada įdomus. Tai puikus šansas pažinti artistą visai iš kitos pusės. Analogiški susitikimai buvo organizuojami Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje su Borisu Grebenščikovu. Galimybės „akis į akį“ pabendrauti su „legenda“ skatina rengti ciklą susitikimų su žmonėmis, kurių kūryba verčia smarkiau plakti net kelių kartų širdis.

Grupės „Nautilus Pompilius“ lyderis solinę karjerą pradėjo 1997 metais, kūrybiškai bendradarbiaudamas su garsių grupių „Kino“ ir „Akvarium“ muzikantais. Epizodinis jo vaidmuo kultiniame Aleksėjaus Balabanovo filme „Brolis“ tapo klasika, kaip ir šiam bei kitiems filmams sukurta muzika. Nuo 2001 metų V. Butusovas savo kūrybinį kelią tęsia su grupe „Ju-Piter“. Jo muzikiniai ir meniniai projektai, labdaros veikla vertinami ne tik jo gerbėju, jis – įvairių muzikinių premijų laureatas. V. Butusovas su grupių „Nautilus Pompilius“ ir „Ju-Piter“ muzikantais ne kartą koncertavo ir Lietuvoje.

Tačiau susitikimas „vienas prieš vieną“ su garsiu poetu ir muzikantu – to dar nebuvo! Unikalus vakaras Vilniuje žada būti kupinas atvirumo, intrigos ir sąmojo. Žiūrovai turės išskirtinę progą užduoti pasaulinio garso rusų roko žvaigždei savo iš anksto parengtus ar ekspromtu sugalvotus klausimus. O į daugelį jų tikrai atsakys koncerte nepakartojamą atmosferą kurianti V. Butusovo kūrybos magija.

Neabejotinai, visų atvykusiųjų lauks tik tikros emocijos, daug lauktų šypsenų ir nelauktų siurprizų, ir... pačios mylimiausios dainos. O kur dar išradingos dekoracijos, teatro šviesos su stulbinančiu garsu, puiki nuotaika ir pokalbis su žaviuoju „mūsų laikų herojumi“.

Koncertas vyks lapkričio 22-ąją 19 val. Šokio Teatre (Kosciuškos g. 11, Vilnius).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS