Operos ir baleto teatras kviečia dalintis gerumu su kenčiančiais migrantų vaikais | Diena.lt

OPEROS IR BALETO TEATRAS KVIEČIA DALINTIS GERUMU SU KENČIANČIAIS MIGRANTŲ VAIKAIS

Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras penktadienio vakarą kviečia į Kalėdų eglutės, dekoruotos stilisto Manto Petruškevičiaus, įžiebimo ceremoniją. Šiemet ji bus kitokia: šalį krečiant migrantų krizei, teatras kviečia atsigręžti į politinės situacijos įkaitėmis tapusias migrantų šeimas bei jų vaikus.

Kalėdų eglutės įžiebimo šventės metu teatro fojė vyks labdaros mugė, kurios metu bus galima įsigyti teatro darbuotojų ir jų šeimų keptų meduolių. Aukoti bus galima ne tik ceremonijos metu, bet ir visą gruodžio mėnesį, o surinktos lėšos bus perduotos humanitarinę veiklą vykdančiai Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“ organizacijai ir pasieks prieglobsčio prašančiųjų vaikus.

Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“ užsieniečių integracijos programos vadovė Audronė Kairienė pasidžiaugė šia iniciatyva: „Kalbėti apie žmogišką atjautą ir pagalbą, nepaisant neigiamų nuostatų, politinių aplinkybių ir susipriešinimo, yra svarbu ir drąsu. Sakoma, kad tarp ginklų mūzos tyli. Ačiū mūzoms, kurios netyli ir nenusuka akių nuo šių žmonių. Toks palaikymas mus įkvepia tęsti savo darbus. Jūsų jautrumas suteikia vilties, jog meilė artimui – ne skambi frazė, ji gyva mūsų širdyse“.

Nacionalinis operos ir baleto teatras kviečia žiūrovus, kurie gruodžio mėnesį lankysis teatre, džiaugsis kalėdinio laikotarpio šventiškumu, nepamiršti kenčiančių migrantų šeimų ir paaukoti Vilniaus arkivyskupijos „Caritui“, besirūpinančiam, kad aukos pasiektų prieglobsčio prašančiųjų vaikus.

„Nemanau, kad tai bus tokia suma, kuri leistų šiltai aprengti visus vaikus. Turbūt svarbiausia mintis – simbolinė: mes siunčiame žinutę, kad esame su kenčiančiais žmonėmis ir juos užjaučiame“, – sakė teatro generalinis direktorius Jonas Sakalauskas, tikėdamas, kad žmonės, ateinantys į spektaklius, noriai dalinsis gerumu.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kaunas

...nieko pries -zmogaus geruma ---tai vertybe.; taciau ,zmogus, ishvezdamas vaikus ,kudikius ,ir nescios moterys ---shokinejantys per svetimos valstybes tvoras--- neverti tie zmones zmogaus vardo ,,kudikius stumiantys i priekinias "kovos " linijas,,kuomet tu kudikiu akivaizdoje ju tevai[[o gal tai ir ne ju tevai??]] puola pasienio karius akmenimis ir metalo inagiais ,.Kazkaip nesiderina atjauta ---su agresoriais.. perdaug agresyvus tie ateiviai .Cia mano --MUSU ZEME .

ddd

Vaikai yra vaikai,bet kiek proto turi ju tevai, vaikus veztis i nezinia ir taip juos kankinti.Manau ,kadtokie tevai turetu buti baudziami.Normalus zmogus turi jausti ne tik teise ,bet ir pareiga.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS