Pirmą kartą šventėje „Jaunas kaip Vilnius“ – speciali Jaunimo scena | Diena.lt

PIRMĄ KARTĄ ŠVENTĖJE „JAUNAS KAIP VILNIUS“ – SPECIALI JAUNIMO SCENA

  • 0

Liepos 25 d. Vingio parke jau trečius metus vyksiančioje sostinės gimtadienio šventėje „Jaunas kaip Vilnius“ laukia naujovė – Jaunimo scena, kurios tikslas – pristatyti klausytojams nepriklausomą muzikos sceną ir sparčiai kylančius vardus. Šioje scenoje nuo 16 val. pasirodys duetai „Baltos varnos“, „Kyla vėjas!“, „Superkoloritas“, solo atlikėjai Lukas Pilkauskas, Pijus Opera, „Kabloonak“, dj nevykele bei grupės „Katarsis“ ir „Shower“.

Laukia susitikimo su Vilniaus publika

„Baltų varnų“, „Kyla vėjas!“ ir „Superkolorito“ duetų nariai džiaugiasi proga koncertuoti tūkstančius klausytojų pritraukiančiame renginyje, kurio scenoje yra pasirodę tituluočiausi Lietuvos bei užsienio atlikėjai.

Nemažiau koncerto laukia jaunieji solo atlikėjai – Lukas Pilkauskas, Pijus Opera bei „Kabloonak“.

Visi jie nekantrauja žengti ant specialios Jaunimo scenos, kuri šventės metu bus įrengta šalia Vingio parke esančios „Vienybės medžio“ skulptūros.

Milda Andrijauskaitė-Bakanauskienė ir Teresė Andrijauskaitė, dinamiškasis dvynių duetas „Baltos varnos“, nekantriai laukia progos debiutuoti atviroje Vingio parko erdvėje, kurioje gamtos stichijos jų pasirodymui suteiks nenuspėjamo žavesio.

„Kiekvienas koncertas yra skirtingas, o publikos energija yra mūsų varomoji jėga. Vingio parkas nuo vaikystės mums pirmiausia asocijuojasi su Dainų šventėmis. Artėjantis koncertas liepos 25-tąją – tai nuostabi galimybė vėl susitikti su savo klausytojais ir pajusti didžiulės erdvės galią. Šią vasarą leidome sau daugiau improvizuoti koncertuose, tad ir klausytojai gali tikėtis mūsų atsinaujinusios programos siurprizų“, – žadėjo M. Andrijauskaitė–Bakanauskienė.

L. Pilkauskas, besiruošiantis debiutuoti Jaunimo scenoje, taip pat neslepė entuziazmo:

„Vingio parkas kaip koncertų vieta skamba labai didingai. Debiutas tokioje vietoje išties kelia gerą laukimo jaudulį, juolab, kad Vilniuje mano muzika rezonuoja labiausiai. Anksčiau į atlikėjų pasirodymus Vingio parke tekdavo eiti tik kaip klausytojui, o dabar turėsiu progą patirti, ką reiškia būti kitoje scenos pusėje.“

Atlikėjas tądien pristatys savo naująjį albumą „Ciao ciao“, tad ši diena jam – dviguba šventė.

Pasirodymai prilygsta svajonių išsipildymui

Antanas Jakutis ir Emilija Kandratavičiūtė iš grupės „Kyla vėjas!“ taip pat nekantrauja į Vingio parką atvežti savo kūrybą.

„Šiuo metu džiaugiamės tuo, kad pildosi dabartinės svajonės – mūsų muzika pasiekia klausytojų širdis. Esame jauna grupė, vos prieš pusmetį išleidusi debiutinį albumą ir kartu koncertavusi gal dešimt kartų, bet profesinėje plotmėje jaučiamės stiprūs, todėl su džiugiu jauduliu laukiame susitikimo su klausytojais“, – sakė Antanas.

Jų pasirodymo metu Jaunimo scenoje skambės ne tik pamėgti kūriniai, tokie kaip „Išsekęs“, bet ir naujausias singlas „Išeinu“.

Kitas šventės atlikėjas – P. Opera – džiaugiasi, kad daug jaunų atlikėjų galės pasirodyti „Jaunas kaip Vilnius“ renginyje, nes pasirodymas jame – tai indikatorius kūrėjui, kad vyksta augimas.

„Pradėjus kurti, veikiausiai visuomet svajoji koncertuoti didžiausiuose renginiuose, o kai svajonė pagaliau išsipildo – labai džiugina. Tad tikimės, kad mūsų netikėtumų kupina programa iš dar neišleistų kūrinių bei improvizacijų nustebins žmones. Tą akimirką nežinai, kaip jos skambės: gal tai bus spontaniškas kūrinys apie susirinkusius žmones, o gal apskritai kokia nors fantazija. Taigi, pasirodymo metu iš tiesų gali nutikti bet kas“, – intrigavo P. Opera.

Įprasmins miestiečių gyvenimą dainose

Giedrė Nalivaikaitė ir Adomas Koreniukas iš grupės „Superkoloritas“ juokauja, kad jų koncertai atneša šviesą ir tiesiogine, ir perkeltine prasme.

„Norime, kad mūsų publika pailsėtų nuo kasdienybės ir pasimėgautų kurortiniu disko šokių vakarėliu: Jaunimo scenoje sugrosime visas naujausias savo dainas gyvai. Abu esame vilniečiai ir kai grojame čia – grojame tokiems, kaip mes. Mums kiekvienas koncertas yra šventė, tad švenčiame, kad galime daryti tai, ką labiausiai mėgstame“, – sakė „Superkolorito“ nariai.

O „Kabloonak“, žinomas kaip Jonas Narbutas, Jaunimo sceną praturtins savo pasakojimo motyvais paremtais kūriniais.

„Koncertų metu pasakoju apie miestiečių gyvenimą, jų santykius ir sunkumus, su kuriais jie susiduria. Todėl tikiuosi, kad koncerto metu klausytojai pabėgs nuo realybės ir persikels į mistinę „Kabloonak“ erdvę“, – sakė jis, žadėdamas prisiminti ir tą kūrybą, kuri jau šiek tiek primiršta.

Vilniaus gimtadienį švęsime ne vieną kartą

Susikūrė graži tradicija Vilniaus gimtadienį švęsti du kartus per metus – sausio 25 dieną, kai jis buvo pirmą kartą paminėtas istoriniuose šaltiniuose, ir liepos 25-tąją, kai minima sostinės globėjo šv. Kristoforo diena.

Ji jau trečius metus Vingio parke pažymima koncertu, kuriame skirtingų žanrų mėgstamos muzikos gali rasti patys įvairiausi klausytojai.

Tiesa, Vilniaus turizmo ir verslo plėtros agentūros „Go Vilnius“ vadovės Dovilės Aleksandravičienės teigimu, trečius metus organizuojama šventė „Jaunas kaip Vilnius“ džiugins ne vien koncertine programa.

„Renginio svečių taip pat lauks pramogos tiek šeimoms, tiek vaikams, senjorams ir jaunimui. Pėsčiųjų žygis, sporto ir sveikatingumo veiklos, edukacinės tvarumo dirbtuvės, mobili biblioteka – tai tik keletas jų, į kurias kviesime jungtis ir kurti Vilniaus gimtadienio šventę drauge“, – sakė D. Aleksandravičienė.

Miesto šventė „Jaunas kaip Vilnius“ pirmą kartą surengta 2022–aisiais, tuomet ją aplankė 45 tūkst. žiūrovų iš Lietuvos bei kaimyninių šalių, o pernai šis skaičius siekė jau 70 tūkst. dalyvių.

Koncertai Jaunimo scenoje prasidės 16 val. Į Vingio parką renginio dalyviai bus įleidžiami nuo 15 val. per pagrindinį įėjimą nuo Čiurlionio g. pusės.

GALERIJA

  • „Baltos varnos“.
  • „Superkoloritas“.
  • „Shower“.
  • P. Opera.
  • L. Pilkauskas.
  • „Kyla vėjas!“.
  • „Katarsis“.
  • „Kabloonak“.
  • Dj nevykele.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS