Pirmajame Vilniaus šviesų festivalyje – per 130 tūkst. lankytojų | Diena.lt

PIRMAJAME VILNIAUS ŠVIESŲ FESTIVALYJE – PER 130 TŪKST. LANKYTOJŲ

  • 2

696-ąjį gimtadienį Vilnius pasitiko kupinas šviesos ir gausybės švenčiančių žmonių – 3 vakarus iš eilės džiuginusias 27 šviesos instaliacijas organizatorių paskaičiavimu išvydo apie 130 tūkst. festivalio lankytojų.

Visas šviesų  maršrutas buvo pilnas lankytojų, prie įėjimų į kai kuriuos objektus net nusidriekė eilės. Socialiniuose tinkluose netruko pasklisti „Šių laikų Gediminas“  –  tai buvo viena labiausiai fotografuotų instaliacijų. Tarp labiausiai socialiniuose tinkluose įvertintų šviesų objektų 3,7 km maršrute buvo Vilniaus savivaldybės kartu su Vilniaus Gedimino technikos universitetu sukurtas emocijų stendas, kuris pagal stende stovinčio žmogaus emociją atitinkama spalva apšviesdavo Trijų Kryžių paminklą. Daugelį užbūrė kelionė raudonuoju „Fluxus“ tiltu, traukė lazerių miškas Rotušės aikštėje, linksmino stebuklingieji skraidantys kilimai, Šv. Kotrynos bažnyčioje įrengtas rezonatorius.

„Kelerius metus kurta Vilniaus gimtadienio šventimo tradicija šiemet sprogo gražiausiomis spalvomis – šventiški renginiai, dešimtys šviesų instaliacijų, šimtai sveikinimų Vilniui ir tūkstančiai žmonių žiemiškose Vilniaus gatvėse. Tai vertinu kaip puikų startą ruošiantis Vilniaus 700 metų jubiliejui po 4 metų – tada žinia apie Vilnių turi pasklisti per visą Europą ir pasaulį. Neabejoju, kad taip ir bus“,  – sakė Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Pasak mero, po tokių pozityvių šviesų festivalio įvertinimų planuojama jį padaryti nuolatine Vilniaus gimtadienio šventimo tradicija.

Vilniaus šviesų festivalio metu Rotušės aikštė, Vokiečių gatvė, Bernardinų sodas ir kitos vilniečių ir miesto svečių pamėgtos Senamiesčio erdvės pasikeitė neatpažįstamai, ypač stebino kitaip apšviesti didieji objektai – Šv. Onos ir Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčios, o išskirtinės instaliacijos mieste viliojo savo interaktyvumu, garsu ar dydžiu.

27 festivalio instaliacijas kūrė meistrai iš 8 šalių – Lietuvos, Portugalijos, Austrijos, Slovėnijos, Švedijos, Čekijos, Australijos, Prancūzijos ir Japonijos. 

GALERIJA

  • Pirmajame Vilniaus šviesų festivalyje – per 130 tūkst. lankytojų
  • Pirmajame Vilniaus šviesų festivalyje – per 130 tūkst. lankytojų
  • Pirmajame Vilniaus šviesų festivalyje – per 130 tūkst. lankytojų
  • Pirmajame Vilniaus šviesų festivalyje – per 130 tūkst. lankytojų
  • Pirmajame Vilniaus šviesų festivalyje – per 130 tūkst. lankytojų
Sauliaus Žiūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Dido

Nuvažiavome pažiūrėti...nagi absurdas nėra ką žiūrėti, pasišiukšlino Vilnius, o dar išsireklamavo....nesąmonės visiškos, na gal tas virvių kelias dar kažkokia įdomesne idėja pasižymi, o visa kita visiškai neverta dėmesio.

:Šlamštas

Vilniaus gimtadienis tapo absurdu kaip ir visas Šimašiaus ir Palucko darbas savivaldybėje. Žmonės blaškėsi po "vamzdžio" lygio instaliacijas. Koks Gediminas - absurdas - vaikų darželis. Kardas lemputėm apšviestas - Šimašiaus ir Palucko "galybės" simbolis. Ir visa tai kainavo Vilniečiams?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS