Reformatų parką gaivins liaudiškais šokiais | Diena.lt

REFORMATŲ PARKĄ GAIVINS LIAUDIŠKAIS ŠOKIAIS

Šį ir ateinantį ketvirtadienį nuo 19 val. Reformatų skvere oranizuojami liaudiškų šokių vakarai. Siekiant keisti Reformatų skvero įvaizdį linksmybes čia užkurs Tradicinių šokių klubas.

Rugpjūčio 29 d. ir rugsėjo 5 d. Vilniaus Reformatų skvere "Vilniaus miesto parkai" kartu su jaunųjų profesionalų programos "Kurk Lietuvai" komanda organizuoja liaudiškų šokių vakarus. Į juos kviečiami visi šokiui neabejingi miestiečiai.

"Esmė yra parodyti kitokias Reformatų parko naudojimo galimybes. Šiuo metu liaudiškų šokių vakarai ketvirtadieniais vyksta šalia Šv. Kotrynos bažnyčios. Tiesiog kilo mintis tuos liaudiškus šokius pabandyti perkelti į Reformatų parką. Kad praeinančius žmones patrauktų muzika, veiksmas ir panašiai", – pasakojo projekto sumanytoja, programos "Kurk Lietuvai" dalyvė Raimonda Bunikytė.

Skvere liaudiškais šokiais praeivius bandys sudominti Tradicinių šokių klubas, su kuriuo renginio organizatoriai ir bendradarbiauja.

"Galvojame apie tęstinį projektą, tačiau pažiūrėsime, kas bus. Visa esmė – atgaivinti Reformatų parką. Jis turi ganėtinai neigiamą socialinį atspalvį ir tokiais paprastais renginukais bandysime pakeisti tą socialinį parko veidą", – sakė R.Bunikytė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

m

Geriau p.Raimonda B. pasidometu Vilniaus istorija- tenais buvo reformatu kapines,verciau soktu ne ant kapu(antkapiai panaikinti ,o laidojimai,kapai ne!).

SUSIJUSIOS NAUJIENOS