Savaitgalį šiaurietiškojo ėjimo entuziastus suvienijo masinis žygis | Diena.lt

SAVAITGALĮ ŠIAURIETIŠKOJO ĖJIMO ENTUZIASTUS SUVIENIJO MASINIS ŽYGIS

  • 1

Pasaulinę aplinkos apsaugos dieną vilniečiai bei sostinės svečiai paminėjo dalyvaudami masiniame šiaurietiškojo ėjimo žygyje.

Vilniaus visuomenės sveikatos biuras šeštadienį į Verkių regioninį parką sukvietė daugybę šiaurietiškojo ėjimo gerbėjų, tarp kurių buvo ir šiaurietiškai ėjusių pirmą kartą. Renginys šiais metai sulaukė ir svečių: Kauno, Panevėžio, kitų Lietuvos miestų ir net Švedijos. 

Gražią šeštadienio popietę renginį pradėjo nuotaikinga mankšta, trumpos pamokos, kaip taisyklingai eiti su šiaurietiškomis lazdomis. Žygeiviai taip pat turėjo galimybę sužinoti savo kūno masės indeksą. Kiekvienam renginio dalyviui buvo įteiktas ir specialus asmeninis šiaurietiškojo ėjimo pasas, kuriame ir po kiekvieno šiaurietiškojo ėjimo užsiėmimo bus galima įrašyti savo pasiekimus. Metų gale didžiausią kilometražą pasiekę dalyviai bus apdovanoti.

Šiaurietiškąjį ėjimą Lietuvoje propaguoja įvairaus amžiaus žmonės Žygio metu dar kartą buvo galima įsitikinti, kad šis ėjimas tikrai nėra vien senjorų užsiėmimas. Prie Žaliųjų ežerų atvyko daugybė ir jaunimo, praktikuojančio šį ėjimą, ir vyresniųjų. Jauniausioji žygeivė buvo 7-erių Meida, o vyriausioji – 80-metė Vida.

Kelerius metus iš eilės masinis šiaurietiškojo ėjimo žygis buvo organizuojamas sostinės Vingio parke. Šiais metais žygeiviai keliavo Žaliųjų ežerų kraštovaizdžio draustinio keliais, didžiausio ir giliausio Verkių parke esančio Balsio ežero pakrantėmis bei miškais. Žygeiviai su profesionaliais instruktoriais, kurie lydėjo žygio dalyvius, per maždaug porą valandų įveikė 6,4 km.

Renginį vainikavo bendras visų dalyvių piknikas, kurio metu žygeiviai buvo vaišinami tikra kareiviška koše. Taip pat apdovanoti ir laimingieji žygio loterijos dalyviai. Penkiems renginio dalyviais buvo padovanotos net 5 poros naujų šiaurietiškojo ėjimo lazdų.

GALERIJA

  • Savaitgalį šiaurietiškojo ėjimo entuziastus suvienijo masinis žygis
  • Savaitgalį šiaurietiškojo ėjimo entuziastus suvienijo masinis žygis
Organizatorių archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ot du rniai

geriau mitinga suruoštu.Obuoliai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS