Savaitgalį vyksiantis Tilto namų festivalis lankytojus kviečia nustebti | Diena.lt

SAVAITGALĮ VYKSIANTIS TILTO NAMŲ FESTIVALIS LANKYTOJUS KVIEČIA NUSTEBTI

  • 0

Birželio 1 dieną, šeštadienį Vilniuje vyksiantis „Tilto namų festivalis“ žada nustebinti net išrankiausius muzikos mėgėjus.

Žalioje miesto erdvėje, „Downtown Forest“ hostelio teritorije įsikūręs renginys vyks jau trečius metus. Pildydami pažadus organizatoriai lankytojus stebina dar festivaliui neprasidėjus – trečiadienio vakarą surengė muzikos ant dviračių žygį po Vilnių.

„Tai – vienintelis toks festivalis sostinėje, o gal ir visoje šalyje, skirtas tik lietuviškai alternatyviai muzikai. Kartu šis festivalis – ir savotiškas šeimos susitikimas. Atlikėjai neskuba skirstytis po koncertų arba groja net keliose grupėse. Kviečiam įsiliet į šitą bendruomenę vienai dienai. Naktinis dviračių žygis – dar vienas būdas įsitikinti, kaip smagu gali būti kartu klausytis muzikos ir veikti dalykus“, – džiaugiasi viena festivalio organizatorių, agentūros „Tilto namai“ įkūrėja Gabrielė Tamutytė.

Festivalyje pasirodysiančių grupių kūryba neaplenkia nei svajingo psichodelinio roko, nei lietuviško (t)repo, nei energingų džiazo, pankroko ir avangardo garsinių ieškojimų, nei klasikinės muzikos garsų.

Didžiojoje bei garažo scenose renginio dieną pasirodys grupės „Garbanotas“, „Flash Voyage“  „Planeta Polar“, Mesijus su projektu „Vilniaus Energija“, „Sheep Got Waxed“, Simonas Šipavičius su projektu „Sheep Effect“, „Egomašina“, saksofonininkai „Katarsis4“, smuikininkė Lora Kmieliauskaitė, „Sugar Inc.“, „Martin Wall“, specialų solo pasirodymą surengs „Kabloonak“.

Vienos dienos festivalis turės ir pratęsimą – jame bare „Nauji vėjai” gyvą pasirodymą surengs (t)reperis „IYE“, o lankytojų šokiais rūpinsis „Filomino dj‘s“.

„Kadangi šis festivalis – ne tiek apie muziką, kiek apie buvimą kartu ir dalinimąsi, visą dieną siūlysime išmėginti įvairiausių veiklų. Bus galima pasipuošti veidą piešiniais ar blizgučiais, pasidaryti vienos dienos tatuiruotę su Akvile Magicdust arba visam gyvenimui – su „Handpoke tattoo“. Kirpykla „Likimo žirklės“ pasiūlys ne tik kirpimo, bet ir būrimo paslaugas, o savo pasikeitimus įamžinti galėsite senovinės penkiaminutės fotografijos būdu, kartu su fotografu Gintu Kavoliūnu“, – pasakoja organizatoriai.

Festivalyje taip pat veiks „PLUTO NOT HOME“ garso instaliacijų namelis, skaitytų knygų knygynas „Juodas šuo“, „Zero Waste“ siuvimo kampelis. Maisto dizaino studija „Less Table“ ves kūrybines dirbtuves „Valgomas servizas“, o svečių augintiniai galės pasistiprinti festivalio „Šunų bare“. Norinčius atsigaivinti limonadu kvies „Lęmo stendas“, o dviračių salonas „Margi sakalai“ pasirūpins svečių transporto grožiu.

Renginio lankytojų laukia muzikantų pokalbiai su tinklalaidės „Greito gyvenimo lėti pokalbiai“ kūrėja Urte Karalaite, improvizuoti dainų tekstų skaitymai, šachmatų kampas su profesionaliais Kalvarijų turgaus žaidėjais. Atėję su jaunomis atžalomis turėtų ieškoti Pasakų senelio, kuris kiekvienam festivalio lankytojui yra paruošęs po pasaką.

„Festivalis neįvyktų be draugų, kolegų ir partnerių paramos. Dėkojam Vilniaus miesto savivaldybei, Asociacijai LATGA, „Kaivana“, „Wok to Walk“, „Auga“, „15min“, „370“, – vardija G. Tamutytė.

Didelę geros muzikos ir įdomių veiklų koncentraciją vienoje vietoje galite išvysti ir patirti pirmąjį birželio šeštadienį „Downtown Forest“ hostelio pievose. Organizatoriai primena, kad vaikams iki 10 m. įėjimas į teritoriją nieko nekainuos.

Renginio bilietai:

https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/festivaliai/tilto-namu-festivali19-282991/

Renginys internete: https://www.facebook.com/events/2356761507894474/ 

Festivalio video: https://youtu.be/VUcik7gRHKQ

Tilto namų festivalis’18: https://youtu.be/pDwB-KxN0yk

GALERIJA

  • Savaitgalį vyksiantis Tilto namų festivalis lankytojus kviečia nustebti
  • Savaitgalį vyksiantis Tilto namų festivalis lankytojus kviečia nustebti
  • Savaitgalį vyksiantis Tilto namų festivalis lankytojus kviečia nustebti
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS