Savaitgalis didmiesčiuose: Vilniuje – prancūziškos atostogos, Kaune – gatvės menas | Diena.lt

SAVAITGALIS DIDMIESČIUOSE: VILNIUJE – PRANCŪZIŠKOS ATOSTOGOS, KAUNE – GATVĖS MENAS

  • 4

Meno ir kultūros mėgėjus Lietuvos didieji miestai savaitgalį pasitinka išskirtiniais renginiais – sostinė Vilnius kviečia į „prancūziškas atostogas“, o Kaune vyks gatvės meno festivalis.

Dėl koronaviruso apribojus keliones, Vilnius kas antrą vasaros savaitgalį supažindina su vis kitos šalies kultūra.

Šeštadienį ir sekmadienį vilniečiai ir sostinės svečiai kviečiami mėgautis prancūzų kultūra – rengiamos ekskursijos, koncertai, viktorinos, pristatoma prancūziška virtuvė, rodomi prancūzų kino filmai.

Kaunas savo ruožtu dėmesį rodys gatvės meno entuziastams – Kalniečių parke keliolika profesionalių menininkų pieš legalius grafičius.

Šia akcija miesto savivaldybė pristato dvi naujas legalaus piešimo sienas. Pirmoji veiks Kalniečių parke, antroji – Europos prospekte.

Pradedantiesiems arba tiesiog laisvo piešimo be papildomų derinimų pasiilgusiems menininkams iki šiol mieste buvo skirta viena erdvė – Nemuno krantinės siena ties požemine perėja link Kaunakiemo gatvės. Ja piešimo entuziastai aktyviai naudojasi jau ne vienus metus, laisvų plotų ten nebeliko.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

anonimui

Skaitykite istorinius šaltinius-po 1863 m. lietuvių kalbą,spaudą ir mokyklas uždraudė Rusijos caras.Jo įsakymu lietuviai buvo tremiami į Sibirą,o į jų žemes atkeliami gyventojai iš rytinių Rusijos imperijos gubernijų.

Anonimas

Kam mužikui istorija? Duokit jam alaus ir suraskit kas dėl visko kaltas ( aišku, rusai).Ir gana....

truputis istorijos

Kada Lietuvos gyventojai bus supažindinami su Lietuvos istorija? Teko skaityti,kad po 1864 metų sukilimo buvo draudžiama viešai kalbėti lietuviškai,draudžiama lietuviška spauda ir mokyklos,lietuviai tremiami į Sibirą,o į jų namus atkeliami gyventojai iš rytinių gubernijų.Ypač griežti draudimai buvo tuometėje Vilniaus gubernijoje. Nesant lietuviškų mokyklų.lietuviai leido vaikus į neuždraustas lenkiškas mokyklas-gal todėl lietuviai sparčiai lenkėjio ir lietuvių procentas Vilniaus gubernijoje ( jos riba netoli Minsko) sumažėjo nuo 50 proc. 1862 m. iki 17 proc. 1897 m.?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS