Skulptorius M. Gaubas apie šokiruojančią savo skulptūrą: specialiai diskusijų neskatinu | Diena.lt

SKULPTORIUS M. GAUBAS APIE ŠOKIRUOJANČIĄ SAVO SKULPTŪRĄ: SPECIALIAI DISKUSIJŲ NESKATINU

  • 10

„Bus ir vyro skulptūra. Ji jau pakeliui“, – su šypsena sakė menininkas Martynas Gaubas, nužvelgdamas patogiai „įsitaisiusį“ vieną labiausiai intriguojančių savo darbų – lietuvaitės skulptūrą.

Kūrėjas patikina – geltonkasės širdies draugas publikos dėmesį taip pat turėtų prikaustyti.

„Specialiai diskusijų neskatinu, bet tam tikros temos visuomenei visada aktualios. Viena tokių – intymumas“, – neabejoja pašnekovas.

Tiesa, anot jo, prieš dešimtmetį lietuviai jautriau reaguodavo į nuogumą, atskleistą mene. Daugybę parodų surengęs M. Gaubas prisimena, kai ne kartą, dėl norinčiųjų gyvai apžiūrėti jo darbus, skaičiaus policijai galerijų prieigose net tekdavo sustabdyti eismą bei vairuojančiuosius nukreipti kitomis miesto gatvėmis.

„Visuomenė tampa vis atviresnė, labiau šypsosi, o dėmesį šiuo metu atkreipia tik į ją skaldančias temas. Jei nori provokuoti, turi nerti į tai, kas žmonių vertinama tik kaip „juoda“ arba „balta“, – pastebėjo skulptorius.

GALERIJA

  • Skulptorius M. Gaubas apie šokiruojančią savo skulptūrą: specialiai diskusijų neskatinu
  • Skulptorius M. Gaubas apie šokiruojančią savo skulptūrą: specialiai diskusijų neskatinu
I. Jūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

stt

gaubas- BAUBAS, SIAUBAS! kur eina Lietuva, jei tokie kūriniai yra menas, gaila , kad jau ir lietuviú menas yra toks pigus ir vulgarus! GĖDA, kad Lietuva gali taip pasišiukšlinti!!!KOŠMARAS!!!Tai dabar nemokat “menininkai” daryt, tapyt, darykit šiknas, papus kitas vietas ir būsit paskutinėj vietoj, pas jus jau proto nebeliko!!!Nueikit į bažnyčià ir pasimelskit. Nes menas turi teikti malonumà, o ne šlykštumá!

Viltautas

Va kad dartus i moters uzpakali zaistu tada butu gal ir zeminimas

XXX

Ei tu gaube, ar kaip ten tave tu atrodai ir esi besmegenis, menkysta, nevertas, kad į tave kreiptis iš didžiosios radės. Na reziumuojant besmegenis, menkysta, kuris net nestovėjęs prie tikrų skulptorių cha, cha, cha.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS