Šokantis „Monstras“ atkeliauja į Vilnių | Diena.lt

ŠOKANTIS „MONSTRAS“ ATKELIAUJA Į VILNIŲ

  • 0

Į Vilnių atkeliauja bendras tarptautinės „Auros“ trupės ir Prancūzijos šiuolaikinio šokio kompanijos „Cie Samuel Mathieu“ darbas – šokio spektaklis „Monstras“. Žmogaus žvėriškumo fenomenas priespaudą patyrusiose šalyse – tema, kuriai daug laiko paskyrė choreografas Samuelis Mathieu.

Prancūzijoje kuriantis choreografas tyrinėjo priespaudą patyrusių Europos šalių patirtį, bandydamas suvokti, kaip visa tai veikia dabartinį žmonių gyvenimą, rašoma pranešime spaudai.

„Monstro“ šokio aikštelėje – aibė mūsų visuomenės gyvenimo citatų. Čia, kaip ir anapus rampos, nuolat vyksta galios žaidimai: alinantys, išsunkiantys, atimantys mūsų jėgas ir nieko nesukuriantys. Choreografas kviečia į akistatą su realybe, tikėdamasis, kad taip atitolins monstro, kuris miega mumyse prabudimą“, – sakė Kauno šokio teatro „Aura“ atstovė spaudai Edita Kiznienė.

Nors spektaklis kalba apie priespaudos pasekmes visuomenėje, tuo pat metu pažadina mintis ir apie šiandienos monstrus, suteikiančius žiniasklaidos kanalams vis naujos ir naujos medžiagos. Ir šiandien apstu pavyzdžių, kaip galią pajutę žmonės neišlaiko pusiausvyros ir tampa monstrais. Jau vaikų žaidimuose galime pastebėti daug negatyvių emocijų ir žiaurumo. Deja, kaip pastebi choreografas, ir užaugę mes nesiliaujame jų žaisti.

Kaip žmoguje gimsta vidinis monstras? Kodėl jis prabunda? Kodėl žiaurumas tampa norma? Kokia mūsų asmeninė pozicija? Kodėl žmonės, patyrę tiek daug žiaurumo ir priespaudos, ilgainiui pamiršta, ką teko išgyventi ir vėl brenda į tą pačią žiaurumo balą? Tai tik keletas galimų klausimų, į kurios ieškoti atsakymų kviečiami sostinės žiūrovai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS