Šokių ansamblis „Eišiščanie“ paminėjo 25 metų jubiliejų | Diena.lt

ŠOKIŲ ANSAMBLIS „EIŠIŠČANIE“ PAMINĖJO 25 METŲ JUBILIEJŲ

Sekmadienį jubiliejų mini Eišiškes garsinantis dainų ir šokių ansamblis „Eišiščanie“. Jau 25-erius metus šis ansamblis saugo ir skleidžia Vilniaus krašto tautinių mažumų dainas ir šokius.

Veiklą dar 1988 metais pradėjusio dainų ir šokių ansamblio „Eišiščanie“ repertuare – lenkų liaudies, Vilniaus krašto ir lietuvių liaudies šokiai bei dainos.

„Tos dainos, kurios sukurtos čia – Lietuvoje, šioje žemėje – Vilenčynoj. Lenkiškos, baltarusiškos. Šiandien programa pagal scenarijų ,kad jaunuolis iš Eišiškių, daug kur koncertavo, tai ta prasme, kaip tas ansamblis. Ir visur ieškojo sau žmonos, bet rado tik grįžęs į namus, nes čia vietoj yra savos, o namie geriausia“, – kalbėjo Eišiškių kultūros namų vadovė Teresa Suchockaja.

Šiandien ansamblyje krašto istoriją puoselėja apie 60 žmonių – nuo jaunimo iki pensininkų.

„Tai mano gyvenimas. dabar aš pensininkas, laisvas žmogus, be ansamblio negaliu gyventi. Čia su draugais pakalbėsim, padainuosim. čia lengviau ir gyventi. Mes vietiniai lenkai čia turim savas tradicijas, kultūra, ir norime, kad taip ir būtų, kaip dabar yra“, – sakė „Eišiščanie“ narys Henrikas Federovičius.

„Šokis, tai gyvenimo būdas, nes Eišiškėse pramogų nelabai yra, o mūsų amžiuje susirinkti, susiburti, ir pašokti, išvažiuoti kažkur, tai labai svarbu ir įdomiai. Aišku, nepamirštam savo kultūros, nes iš vaikystės tėvai mus auklėjo, mokykloje esu čia baigusi, tai ir buvo lenkiškas liaudies ansamblis, taigi ir ten dalyvavom, o dabar savo vaikus auklėjam pagal savo pavyzdį, kad nepamirštų savo tautybės“, – teigė „Eišiščanie“ šokėja Teresa Berzanska.

Per 25 metus ansamblis sėkmingai koncertavo beveik visame Vilniaus krašte, taip pat Lenkijoje, Baltarusijoje, Latvijoje, Rusijoje ir Austrijoje. Artimiausiuose planuose gastrolės po JAV ir Australiją.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS