Sostinės Rotušės aikštėje atidaroma baltarusių menininko V. Tseslerio politinių plakatų paroda | Diena.lt

SOSTINĖS ROTUŠĖS AIKŠTĖJE ATIDAROMA BALTARUSIŲ MENININKO V. TSESLERIO POLITINIŲ PLAKATŲ PARODA

Baltarusijos kultūros dienų metu Vilniaus Rotušės aikštėje pristatoma baltarusių menininko Vladimiro Tseslerio politinių plakatų paroda. Menininkas dėl persekiojimų buvo priverstas palikti tėvynę.

V. Tseslerio darbai įtraukti į 500 geriausių šimtmečio plakatų kolekciją ir saugomi žymiausiuose Latvijos, Šveicarijos, Vokietijos, Japonijos, Suomijos, JAV ir Luvro muziejuose.

Paroda „HITLERKAPUTIN“ pradės renginių ciklą, skirtą Baltarusijos kovai už laisvę. Menininko kūryboje atsiskleidžia visas karą pradėjusių ir laisvuosius Baltarusijos žmones toliau persekiojančių politinių režimų išsigimimas.

Iškilmingas atidarymo renginys įvyks Rotušės aikštėje ketvirtadienio vakarą. Renginio metu bus pristatomi V. Tseslerio kūriniai, pasirodys tarptautinis vyrų choras „Unija“.

Ekspozicija po atviru dangumi Rotušės aikštėje veiks iki rugpjūčio 1 d. Ši paroda yra ne tik atskiras kultūrinis renginys baltarusiams Vilniuje, bet ir galimybė išreikšti savo paramą politiniams kaliniams Baltarusijoje ir požiūrį į siaubingą karą Ukrainoje, pažymima Vilniaus rotušės pranešime.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS