Sutrikdytas eismas tapo liudytoju – Keistuolių teatras atsidaro | Diena.lt

SUTRIKDYTAS EISMAS TAPO LIUDYTOJU – KEISTUOLIŲ TEATRAS ATSIDARO

  • 1

Vieną saulėtą spalio popietę, negalėdami nustygti vietoje, Keistuoliai ėmė ir išėjo į gatves sudrumsti eismo.

Chaotiškas sambrūzdis Katedros aikštėje iškart patraukė smalsuolių dėmesį, o ilgai netrukus prasidėjo ir spaudos konferencija, kurioje Keistuoliai papasakojo apie pavojingą planą trikdyti eismą ir kviesti į teatrą viduryje gatvės, bet juk ko tik nepadarys dėl savo žiūrovų, kurie tikrai verti taisyklių pažeidimo? O gal taisyklės apskritai skirtos tiems, kurie netiki vairuotojų, nuotaikingai mojusių pro automobilių langus, geranoriškumu?

Vienas teatro steigėjų Darius Auželis žiniasklaidos atstovus pasitiko su purkštuvu, pripildytu dezinfekcinio skysčio. „Saugumas – visų mūsų prioritetas, o teatras atsakingai ruošėsi, kad atvykti būtų saugu“, – nenuginčijamai pasakojo jis. Pats aktorius teigė, jog tiek statybininkai, tie karantinas skriaudė negailėdami, tačiau atėjo laikas nepasiduoti ir grįžti visomis pajėgomis. Jis papasakojo ir apie lapkritį vyksiančią jaunųjų talentų diplominių darbų savaitę, kurioje žiūrovai pamatys už užsklandos dėl karantino pasekmių likusius spektaklius.  „Labai talentingi jauni žmonės, kurių darbai tikrai verti platesnio visuomenės dėmesio, todėl neleisime karantinui jų pasiglemžti ir parodysime žiūrovams, galbūt kai kurie bus įtraukti į sezoninį repertuarą“, – šiek tiek paslapties palikęs pasakojo D. Auželis.

Teatro nuotr.

Ilgai netrukus prasidėjo pats akcijos įkarštis. Atsakę į rūpimus klausimus apie įveiktus sunkumus, palikę žiupsnelį paslapties apie artėjančias premjeras ir pasidalinę jau penktadienį prasidėsiančio trijų dienų festivalio  „Keistas festivalis. Atidaryk mane.“ programą, tvirtai kibo į virvę ir pradėjo savo kelionę namo.

Nutrūktgalviškai nusiteikę Keistuoliai tiesiog saujomis siurbė gerą energiją, kurią transliavo aplinkiniai, kai suprasdavo, kad ši rizikinga eisena – būtent visiems gerai atpažįstamo teatro idėja pajusti tarpusavio ryšį ir vienas kitam nusišypsoti, o dar ir neprasta alternatyva sutikti tuos, kurie dažniau renkasi keliauti automobiliu, juk gatvėje prieš juos stovintis pats režisierius Aidas Giniotis – savaime tarsi ženklas, kad kitos dienos maršrutas turėtų būti Keistuolių teatro atidarymo renginys. 

Teatro nuotr.

Akcijos metu pakalbinus aktorius Jurgį Marčėną ir Liną von Jurkštą apie emocijas dalyvaujant eisenoje, abu buvo labai vieningi. „Geras jausmas būti kartu. Susijungti, bendrauti, jausti vienas kitą. Tiek daug laiko niekur kartu nebuvome išėję, todėl išeiti į gatvę irgi didelė pramoga. Smagu matyti žmones, su jais susimojuoti, tikėtis, kad pasimatysime ir teatre“, – pasakojo aktoriai. Teigiamų emocijų neslėpė ir ilgus metus nuo Keistuolių kolektyvo neatskiriama scenografė Ramunė Skrebūnaitė. Jos manymu, ši akcija – tarsi trumpas sugrįžimas į vaikystę jai pačiai. „Jaučiuosi tarsi grįžusi daug metų atgal. Kaip vaikas. Tai nėra blogai, smagu pabūti vaiku ir kartu su visa teatro komanda dalintis džiugiomis naujienomis apie sugrįžtančius Keistuolius“, – pasakojo ji.

Atsakant į esminį klausimą, ar Keistuoliai pasiekė namus, – galite nusiraminti. Pasiekė. Teisėtvarkos darbuotojai padėjo nesusižeidus ir be nuobaudų pasiekti tikslą, tačiau dabar beliko išsiaiškinti dar vieną klausimą, neleidžiantį užmigti naktimis... Ar žiūrovai irgi ras kelią pas Keistuolius? Ar jie rizikuos šiomis pavojingomis gatvėmis?

Visi atsakymai jau spalio 22–24 d. trijų dienų fiestoje „Keistas festivalis. Atidaryk mane“.

GALERIJA

  • Sutrikdytas eismas tapo liudytoju – Keistuolių teatras atsidaro
  • Sutrikdytas eismas tapo liudytoju – Keistuolių teatras atsidaro
  • Sutrikdytas eismas tapo liudytoju – Keistuolių teatras atsidaro
  • Sutrikdytas eismas tapo liudytoju – Keistuolių teatras atsidaro
  • Sutrikdytas eismas tapo liudytoju – Keistuolių teatras atsidaro
Teatro nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Faktas

Siaubas vien vidutinybes o kur ASMENYBES

SUSIJUSIOS NAUJIENOS