Paradoksas: Lietuvoje – rekordiškai daug turistų, nors užsienyje skelbiama, esą čia nebesaugu | Diena.lt

PARADOKSAS: LIETUVOJE – REKORDIŠKAI DAUG TURISTŲ, NORS UŽSIENYJE SKELBIAMA, ESĄ ČIA NEBESAUGU

  • 15

Paradoksali situacija – jau kurį laiką iš verslininkų girdime, kad ir Vilniuje, ir visoje Lietuvoje turistų nėra. Iš užsienio atkeliauja blogi straipsniai, kad Lietuva yra nesaugi šalis, tačiau naujausia statistika rodo visiškai priešingą situaciją. Vilniuje turistų tik padaugėjo. Apie tai LNK reportaže buvo kalbamasi su „Go Vilnius“ vadove Inga Romanovskiene.

– Kokia situacija Lietuvoje su turistų antplūdžiu?

– Tiesa yra kažkur per vidurį. Mes remiamės Statistikos departamento duomenimis. Aišku, visi lygiuojamės į 2019 metus, kuriuos turizme vadinome aukso amžiumi, tie skaičiai buvo įspūdingi. Dabar visi mūsų tikslai ir norai yra sugrįžti į 2019 metus. Yra daug nerimo, baimių, įvairių iššūkių, bet skaičiai rodo, kad per pirmąjį pusmetį Vilnius pasiekė daugiau nei 70 proc. 2019 metų skaičiaus.

– Kuo 2019 metais buvo ypatingi?

– Tai buvo priešpandeminiai metai, bet net atmetus pandemiją turizmo skaičiai augo labai sparčiai. Mes net lyginome su kitomis šalimis. Kitur buvo prieaugis apie 4–6 proc., o Vilniuje ir Lietuvoje matėme 10–13 proc. augimą. Bet vėliau turizmo sektorius labai nukentėjo dėl pandemijos bei kitų aplinkybių. Labai džiaugiuosi, kad tai atsistato ir turistai čia keliauja bei atranda Vilnių.

Svarbiausia skleisti žinią, kad mūsų šalis yra saugi.

– Yra daug turistų iš Amerikos. Ką jie čia veikia?

– Pasiskirstymas tarp turistų pasikeitė. Džiugina, kad yra labai didelis vietinių turistų skaičius. Taip pat atkeliauja ir užsieniečiai. Skaičiai įspūdingai paaugo. O ką atranda, tai man neužtektų valandos pasakojimui. Senamiestis yra ta vieta, kurioje apsilanko visi, jis tikrai nustebina. Tačiau tai tikrai nėra vienintelė vieta. Yra tokių vietų, kurios atsidarė Vilniuje ne taip ir seniai, pavyzdžiui, Lukiškių kalėjimas. Vieta, kuri iš kalėjimo pavirto kultūros renginių centru. Žmonėms tikrai patinka. Negalima nepaminėti, jog kitais metais Vilnius švęs savo jubiliejų, tačiau jau šiais metais vyksta daug renginių, iniciatyvų. Svarbiausia suspėti viską pamatyti.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Kokie metai gali laukti turizmo agentūrų?

– Labai sunku prognozuoti, nes iššūkių turizme yra daug: aviacijos streikai, karas Ukrainoje, neprognozuojama pandemijos situacija, tačiau turizmo verslas yra stiprus, nepasiduoda, yra išradingas, suranda vis naujų būdų. Svarbiausia skleisti žinią, kad mūsų šalis yra saugi.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Anonimas

autorius galva pasales ! ten NE TURISTAI O PABEGELIAI IS UKRAINOS IR BALTARUSIJOS kalba rusiskai !!!

Anonimas

Jo, rusisku isgamu lietuvoje tikrai daug. Reikia jus visus atgal siusti i rusija. Pagaliau reikia atimti rusams sengeno vizas. Tegul vaziuoja atostogauti i kryma sitie rusiski zudikai okupantai prievartautojai.

Onė

Žurnalistai rungtyniauja kurie daugiau primeluos ir kuriais daugiau patikės
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS