Už virtualiųjų vartų – visos valdovų paslaptys | Diena.lt

UŽ VIRTUALIŲJŲ VARTŲ – VISOS VALDOVŲ PASLAPTYS

  • 0

Leistis į istorinę kelionę, tik į gerokai ankstesnę epochą kviečia ir Nacionalinis muziejus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai, baigiantis metams padovanojęs virtualųjį žaidimą "Valdovo pasiuntinys".

Gražiausia knyga pripažintos knygos "Vilniaus rūmai ir jų šeimininkai" įkvėptas pirmasis tokio pobūdžio interaktyvus istorinis žaidimas perkelia žaidėjus į Valdovų rūmų menes, kartu sudaro galimybę pažinti artimiausią Lietuvos didžiojo kunigaikščio ir Lenkijos karaliaus Žygimanto Augusto (1544/1548–1572) aplinką.

"Kviečiame visus likti namie, tačiau būtinai užsukti į virtualųjį Valdovų rūmų muziejų: tapti valdovo pasiuntiniais virtualiajame žaidime, atlikti užduotis ir pelnyti vertingų prizų. Juos bus galima atsiimti, kai tik baigsis karantinas ir muziejus atvers duris", – teigia Valdovų rūmų muziejaus Edukacijos skyriaus edukacijos metodininkė, projekto vadovė dr. Nelė Kostinienė.

Prie beveik metus kurto žaidimo projekto dirbo Valdovų rūmų muziejaus Edukacijos skyriaus specialistės Laura Grybauskaitė, Laima Nosevičienė, Daiva Tuinylienė, o edukatorėms padėjo nemažai žinomų žmonių: žaidimo vaizdus ir veikėjus nupiešė dailininkė Lina Itagaki, o idėją įgyvendino skaitmeninės komunikacijos lyderės UAB "MultimediaMark" kūrėjų komanda: scenaristas, vaikų rašytojas Mindaugas Valiukas, dizaineris Gražvydas Zujus, informacinių technologijų specialistas Vitalijus Černevičius. Projektui finansavimą skyrė Lietuvos kultūros taryba.

Visi modeliai ir vaizdai yra nupiešti, tačiau piešiniai yra tarsi rekonstrukcijos, atliktos remiantis autentiškais duomenimis.

Beje, žaidimas išsiskiria tuo, kad visi jame panaudoti modeliai ir vaizdai yra nupiešti, tačiau piešiniai yra tarsi rekonstrukcijos, atliktos remiantis autentiškais duomenimis. Dėl minėtos priežasties žaidėjams reikia pasirūpinti geru interneto ryšiu, kad šios atkurtos erdvės greičiau būtų matomos kompiuteriuose.

Virtualusis žaidimas trunka nuo 10 minučių iki pusvalandžio. Žaidėjai kviečiami atlikti iš viso penkias intriguojančias užduotis, kurias įveikdami apsilankys penkiose Valdovų rūmų erdvėse ir susitiks su skirtingais valdovo šeimos nariais. Čia teks ne tik pasukti galvą, kaip tinkamai aprengti valdovę ar parinkti šarvus ir kovos ginklą riteriui, bet ir sudaryti Lietuvos didžiųjų kunigaikščių genealoginį medį ar "išsikepti" Lietuvos ir Lenkijos valdovės Bonos Sforcos (1494–1557) mėgstamų itališkų vaflių. Nė vienas, atlikęs užduotį, neliks be atlygio – ją įveikęs, valdovo pasiuntiniu tapęs žaidėjas turės galimybę susikurti savo asmeninį herbą ir šūkį, o pabaigoje ne tik tapti tituluotu riteriu, bet ir gauti realių dovanų.

Valdovų rūmų nuotr.

Žaidimo pabaigoje, sėkmingai įveikus užduotis, tereikės mobiliuoju telefonu nuskenuoti optinį kodą, kuris leis išsaugoti pasiektą rezultatą iki karantino pabaigos ir atsiimti prizą.

Virtualųjį žaidimą "Valdovo pasiuntinys" galima rasti adresu http://www.lietuvospilys.lt/vr_game/

GALERIJA

  • Už virtualiųjų vartų – visos valdovų paslaptys
Valdovų rūmų nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS