Valdovų rūmų paslaptys atsiveria Muziejų naktį – liepos 3-iąją | Diena.lt

VALDOVŲ RŪMŲ PASLAPTYS ATSIVERIA MUZIEJŲ NAKTĮ – LIEPOS 3-IĄJĄ

  • 2

Pandemijos nustumta ir ilgai laukta Muziejų naktis sugrįžta netradiciškai. Šįsyk Valdovų rūmų muziejus lankytojų lauks ne Didžiajame kieme, o prieigose nuo Katedros aikštės ir parko pusės. Bus atverti paprastai nelankomi slapčiausi rūmų koridoriai ir laiptinės. 

Iki šiol lankytojai neturėjo galimybės pasinaudoti rūmų sienoje įrengtais slaptais suktais laiptais, kurie vedė iš rūsio į valdovo miegamąjį ir net Sosto salę. Dar niekada nebuvo galima iš rūmų pasprukti tiesiai iš valdovų iždinės...

I ir II maršrutų salėse lankytojų dėmesiui skirtos karantino metu daugiau nei 250 vertybių atnaujintos nuolatinės ekspozicijos, dr. Prano Kiznio paveikslų galerija. Taip pat dvi tarptautinės parodos – „Lenkijos karaliaus ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Stanislovo Augusto Poniatovskio (1764–1795) reprezentacinis portretas“ bei „Vilniaus pilių išvaduotojas. Boguslavo Radvilos portretas“. Jose galėsite pasigėrėti ypatingais Lietuvos valdovo ir didiko atvaizdais ir išsiaiškinti paveiksluose užkoduotus simbolius.

Be to, dar dešimčiai dienų pratęsta Tomaso Dolabelos (Tommaso Dolabella, apie 1570–1650) paveikslo tarptautinė paroda „Šlovingas, didis ir neregėtas įvykis: 1611 m. Maskvos caro priesaika“.

Taigi, nuo 18 iki 24 val. lankytojai kviečiami nemokamai aplankyti Valdovų rūmų muziejų ir iki pat vidurnakčio praleisti Muziejų naktį estetiškoje aplinkoje, patirti neišdildomų įspūdžių, pasisemti naujų žinių ir inspiracijų. Paskutiniai lankytojai į muziejų bus įleisti 23 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Mėmelis t.y. mėnulis

Mėnulio miestas Klaipėda, Saulės miestas - Šiauliai. Atstatysim kryžiuočių sugriautą tvirtovę, Ir sugrįš į Tėvynę Lietuvos vaikai….

komentatorius

Valdovų rūmų paslaptys atsiveria Muziejų naktį – liepos 3-iąją-Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ vyrai ir planas „Skydas“.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS