Valstybinis simfoninis orkestras sezoną pradeda su „Madam Baterflai“ | Diena.lt

VALSTYBINIS SIMFONINIS ORKESTRAS SEZONĄ PRADEDA SU „MADAM BATERFLAI“

Valstybinis simfoninis orkestras naująjį dvidešimt septintąjį sezoną pradeda šūkiu ir kvietimu – „išgirskite klasiką“.  Penktadienį jis kviečia į sezono pradžią – Džakomo Pučinio operos „Madam Baterflai“ koncertą.

„Mums svarbu rengti operos koncertinius atlikimus, nes yra, kas klauso, yra, kas žiūri. Mes norime, kad žiūrovai išgirstų, kad neužgožtų jokie muzikos efektai“,– sakė dirigentas Gintaras Rinkevičius.

Pagrindinę operos veikėją – Čio Čio San, Dž. Pučinis mylėjo labiausiai iš visų savo personažų. Jis yra sakęs, kad tai ji, kuriai jis rašo muziką naktimis. Čio čio San partiją atliks Asmik Grigorian.

„Tai opera, kuri su manimi yra anksčiau nei išvydau pasaulį – mano mama besilaukdama dainavo šią ariją, vėliau su tėčiu, po to aš vaidinau vaiką. Maniau, kad niekada negalėsiu dainuoti dėl savo emocijų, nes nuo pirmos iki paskutinės natos, jei ne pati dainuoju, o kiti, aš verkiu“,– pasakojo Asmik Grigorian.

Operą atliks valstybinis simfoninis orkestras, diriguojamas Gintaro Rinkevičiaus, dainuos Kauno valstybinis choras, solistai Ieva Prudnikovaitė, Kostas Smoriginas, Merūnas Vitulskis, Rafailas Karpis, Arūnas Malikėnas, Egidijus Dauskurdis.

„Džiugesys, kad visiems „sukrito laikas į vieną katilą“, nereikia skraidyt ir lakstyt, turbūt didesnės laimės negali būt. Įprastai internetu bendraujame, o scenoje nesusitinkame. Tai – pirmas toks kartas“,– pasakojo M. Vitulskis.

„Madam Baterflai“ koncertinis atlikimas – Vilniuje, kongresų rūmuose, šį penktadienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS