Vilniaus Katedros aikštėje vyks jubiliejinės Jūrų šventės renginiai | Diena.lt

VILNIAUS KATEDROS AIKŠTĖJE VYKS JUBILIEJINĖS JŪRŲ ŠVENTĖS RENGINIAI

  • 15

Minint Jūrų šventės 90-metį, sekmadienį sostinės Katedros aikštėje vyks įvairios su pajūrio regionu susijusios edukacijos, dirbtuvės, Klaipėdos atlikėjų muzikiniai pasirodymai.

Kaip skelbia uostamiesčio savivaldybė, pradėti Jūros šventę Vilniuje nuspręsta atsigręžiant į jos istoriją, kai renginys švęstas daugelyje Lietuvos miestų.

Jūros šventė prasidės mišiomis už jūrinę bendruomenę Vilniaus katedroje, po to vyks oficialus renginio atidarymas, kuriame dalyvaus Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus, Vilniaus vicemeras Andrius Grigonis, pasirodys Klaipėdos džiazo orkestras ir solistas Rokas Spalinskas.

Vėliau Katedros aikštėje vyks aitvarų, jūrinių mazgų, vėtrungių dirbtuvės, „Žiemio“ buriavimo mokykla kvies vaikus ir tėvelius susipažinti su buriavimo pagrindais, saugumo taisyklėmis, buriavimo technikomis.

Popiet vyks diskusija su istoriku Alfredu Bumblausku apie hipotetinę Klaipėdos kaip Lietuvos sostinės viziją, įvairiuose renginiuose taip pat dalyvaus Lietuvos jūrininkų sąjungos, asociacijos „Jūros veteranai“ nariai, Liudviko Stulpino progimnazijos mokiniai, Klaipėdos jūrų kadetų mokyklos atstovai.

Šventėje koncertuos Klaipėdos džiazo orkestras, atlikėja „Ingaja“, violončelininkų grupė „Voiceless“.

Pasak savivaldybės, šventės išvakarėse Katedros aikštėje atsiras pušys, jūriniai motyvai, pirmąją Jūros šventę priminsianti plokščiadugnė venterinė valtis, 2015 metais pastatyta Kintuose.

Savivaldybės duomenimis, 1934-aisiais įvykusi pirmoji Jūros šventė į Klaipėdą sutraukė daugiau nei 60 tūkst. žmonių iš visos Lietuvos. Šventės organizatoriai tikėjosi taip skatinti tautiečius pažinti uostamiestį ir priimti jį kaip neatskiriamą šalies dalį.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

delfinai

O žinot kodėl žmonių buvo nedaug ir informacijos mažai ? Todėl , kad ta "šventė" buvo daroma būtent dėl "ponų" , kurių patarėjai pasistengė pakviesti atvažiuoti žmones su laivais net iš Klaipėdos, bet "ponai" neturėjo laiko apsilankyti "jūros šventėje".

delfina

O man patiko- rišt mazgus su jūsų skautais, pažiūrėt kapitonų, akiniai nerealūs buvo- galima buvo pabūt kapitono tiltelyje, uostamiestį apžiūrėt. Vaikams patiko aitvarus daryt, ir vėtrungės fainos. Fantastiškas aitvaras-švyturys. Žmonių nedaug, bet viskas taip užslaptintai buvo- jei būtų pasakę bent per radiją, būtų daugiau priėję. O šiaip gaila- žmonės ruošėsi, atvažiavo. Ne visi išgali nuvažiuot į Klaipėdą- "ponų" kaip vienam komentare- nebuvo.

Anonimas

gerai jau taip negu te vazuotu pas mus, ten dar nuo piderparado lekanos pasiliko, tai tegul je ten tarpusaves kartu su seimu svencia , nes tas pats ligis. o mum iki ju dar labai toli. tai mes jau kaip nors kukliai i ramiai atsvesim juros svente, be wilno + kovno brudo. kek viena vasara sudas is ten vazioja prie juros i kek vienais metais bardakas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS