Vilniaus oro uoste atidarytas „Kino pavasario“ seansų ciklas | Diena.lt

VILNIAUS ORO UOSTE ATIDARYTAS „KINO PAVASARIO“ SEANSŲ CIKLAS

Oro uostuose ugniagesių sukuriamos vandens arkos tradiciškai yra skirtos pagerbti naujas pradžias, kaip naujas lėktuvas ar kryptis, arba fantastiškas pabaigas, kaip paskutinis piloto skrydis. Trečiadienio vakarą Vilniaus oro uoste vandens purslais paskelbta „Aerokinas – kelionė prasideda“! Taip buvo atidarytas naujas „Kino pavasario“ seansų ciklas „Aerokinas“. Visą gegužę oro uosto perone vyks autokino kelionės – LED lauko ekrane bus rodomi pasaulio kino festivalius apkeliavę filmai iš įvairiausių šalių, sakoma „Kino pavasario“ pranešime.

Pirmojo seanso kryptimi buvo pasirinkta Pietų Korėja. Buvo parodyta naujoji kultinio filmo „Parazitas“ nespalvota versija, žiūrovai kviečiami ją išvysti ir vieninteliame likusiame seanse ketvirtadienį, 18 valandą.

Pirmąjį projekto savaitgalį, gegužės 1–3 dienomis, vyks dieniniai šeimų, vakariniai ir vidurnakčio seansai, kuriuose bus rodomi „Oskarais“ apdovanoti ar jiems nominuoti filmai.

Žiūrovai bus kviečiami išvysti animacijos „Oskarų“ nominantus „Moliūgėlio gyvenimas“ (rež. Claude Barras, 2016) ir „Mano mažoji sesutė Mirai“ (rež. Mamoru Hosoda, 2018).

Gegužės 1-ąją įvyks net keturi seansai. Šventinį penktadienį pradės „Oskaru“ apdovanotas garsaus Irano režisieriaus Asghar Farhadi hičkokiškos įtampos kupinas filmas „Komivojažierius“. Dieną pratęs net trims „Oskarams“ nominuotas ir Europos kino akademijos geriausiu filmu pripažinta lenkų režisieriaus Pawelo Pawlikowskio drama „Šaltasis karas“. Vidurnakčio seanse bus galima išvysti pašėlusį neįprastos romantikos ir skandinaviško folkloro mišinį „Riba“ (rež. Ali Abbasi).

Šeštadienį bus galima pamatyti šių ir praėjusių metų „Kino pavasario“ žiūroviškiausias juostas „Kristaus kūnas“ (rež. Jan Komasa) ir „Kafarnaumas“ (rež. Nadine Labaki), o vakariniame seanse – „Auksinę palmės šakelę“ nuskynusią, meistrišką socialinę satyrą iš Švedijos „Kvadratas“ (rež. Ruben Östlund).

Sekmadienio seansuose – taip pat „Auksine palmės šakele“ apdovanoti „Vagiliautojai“, „Oskaru“ už geriausią moters vaidmenį, kurį sukūrė žavioji Isabel Huppert, įvertinta drama „Ji“ (rež. Paul Verhoeven) ir vokiečių hitas „Tonis Erdmanas“ (rež. Maren Ade).

Seansų metu bus užtikrintas saugumas žiūrovų sveikatai – viso seanso metu žiūrovai bus prašomi neišlipti iš savo automobilių, bilietais prekiaujama tik internete, pažymima pranešime. Reikalui esant, bus leidžiama atsidaryti automobilių langus, tačiau privaloma dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones.

Rūpinantis gamta, žiūrovai bus raginami seansų metu išjungti mašinų žibintus ir variklius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS