Vilniuje atidaroma V. Gečo vieno kūrinio paroda „romance & junction | Diena.lt

VILNIUJE ATIDAROMA V. GEČO VIENO KŪRINIO PARODA „ROMANCE & JUNCTION

  • 2

Vieno šiuolaikinio vaizduojamojo meno ir / ar konceptualaus dizaino kūrinio galerijoje „apiece“ pristatomas Vytauto Gečo kūrinys „romance & junction“. Paroda atidaroma jau šiandien, Gruodžio 3d. 19val., ir veiks iki Sausio 18 d. Paroda eksponuojama už stiklo – tad ją aplankyti galite visą parą net spetynias dienas per savaitę.

Galerijos pristatomą šiuolaikinio autorinio dizaino kūrėją Vytautą Gečą domina dizaino kūrybos proceso ir rezultato subjektyvumas – suvokimo, formos ir funkcijos ribos. 2018 m. pradėtame tyrime dizaineris referuoja į perdėtai gausaus ir sudėtingo dekoro, išryškėjusio baroko ir rokoko laikotarpyje, absoliutų nuvertėjimą šiandienos kontekste. Naujausiame menininko kūrinyje siekiama įveiklinti dekoro elementus ir suteikti jam naują – romantinę – prasmę bei fizinę vertę.

„romance & junction“ kūrybinis procesas – tęstinis eksperimentas su mazgo konstrukcija, kuri tampa elementu, jungiančiu baldo / daikto struktūrą į bendrą funkcinį naratyvą. O praktinių eksperimentų su šiuolaikinėmis medžiagomis ir technologijomis eigoje mazgas savo ruožtu tampa įvairias stilistikas ir laikotarpius jungiančiu elementu. Pasitelkus žaismingą požiūrį, visa tai įkūnijama eklektiškame konceptualaus dizaino, kaip interjero aksesuaro, kūrinyje.

Vytautas Gečas (g. 1987) kuria konceptualiojo dizaino srityje. Eksperimentuodamas su kontekstu ir subjekto suvokimu, jis pasitelkia sudėtingumą, fragmentiškumą, sluoksniavimą ir mišrias nuorodas. Šiuo metu V. Gečas studijuoja Vilniaus dailės akademijos dizaino krypties meno doktorantūroje, jo sukurti dizaino objektai pristatomi tarptautinėse parodose. Menininkas taip pat kuruoja įvairias dizaino parodas Lietuvoje ir užsienyje.

Parodos kuratorės: Milena Černiakaitė ir Aušra Trakšelytė.

Parodą iš dalies finansuoja Vilniaus miesto savivaldybė.

Paroda veiks iki sausio 18 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Taip ir pozuos iki

sausio 18 ........ pamaitinkit bent kartą per para

baba

o tai kurią dieną tas dizaineris romansus Lietuvos justicijai dainuos?Noriu apsilankyt

SUSIJUSIOS NAUJIENOS