Vilniuje prasideda tarptautinis folkloro festivalis „Skamba skamba kankliai“ | Diena.lt

VILNIUJE PRASIDEDA TARPTAUTINIS FOLKLORO FESTIVALIS „SKAMBA SKAMBA KANKLIAI“

  • 1

Ketvirtadienį Vilniuje prasideda tarptautinis folkloro festivalis „Skamba skamba kankliai“.

Per keturias festivalio dienas įvyks maždaug trys dešimtys renginių, o koncertai, kaip ir kasmet, numatomi įvairiose sostinės senamiesčio vietose: kiemeliuose, skveruose, bažnyčiose, aikštėse.

Ketvirtadienį Alumnato kieme rengiamas „Pasidainavimų vakaras“. Šioje vietoje nuo festivalio gyvavimo pradžios telkėsi folkloro mylėtojai ir vyko daugelis renginių, todėl siekiant tai įamžinti Alumnato kieme bus atidengta festivaliui skirta atminimo plytelė.

Penktadienį Šv. Kotrynos bažnyčioje rengiamas lietuvių ir ukrainiečių polifoninės muzikos koncertas „Sutarimai ir atitarimai“, šeštadienį – solistų ir duetų koncertas „Čiulba čiulbutis“.

Savaitgalį pagrindiniai festivalio renginiai numatomi Bernardinų sode – čia skambės lietuvių folkloro ansamblių ir užsienio svečių koncertai, šurmuliuos tradicinių amatų ir kulinarinio paveldo mugė, veiks tiek suaugusiuosius, tiek vaikus naujo išmokti kviečiantis „Amatų kiemas“, vyks vaikų folkloro koncertas „Saulytė“.

Į festivalį planuoja atvykti kolektyvai iš Latvijos, Estijos, Italijos. Jų šokių bus galima pasimokyti sekmadienio naktį ūšiančiose „Naktinėse dūzgėse“. Jose taip pat rengiamos sodų rišimo, piešimo, gintarinių amuletų ir apyrankių dirbtuvės.

Tarptautinis folkloro festivalis „Skamba skamba kankliai“ rengiamas nuo 1973 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kaip moterys ir vyrai

visi lituanistai skelbia, kad tai kankįės, o čia jau kanklai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS