Vilniuje viešės vienas geriausių Vokietijos orkestrų | Diena.lt

VILNIUJE VIEŠĖS VIENAS GERIAUSIŲ VOKIETIJOS ORKESTRŲ

Nacionaliniame operos ir baleto teatre pirmadienį koncertuos Kelno Vakarų Vokietijos radijo simfoninis orkestras. Muzikantai į Vilnių atvyksta iš Varšuvos, kur pradeda Baltijos koncertų turą.

Nacionalinis operos ir baleto teatras tęsia jau tradicija tapusius koncertus, kuriuose Lietuvos klausytojams pristatomi žymiausi pasaulio orkestrai. Vienas geriausių Vokietijos kolektyvų – Kelno Vakarų Vokietijos radijo simfoninis orkestras – Vilniuje viešės antrą kartą. Tačiau šį kartą jam diriguos suomių dirigentas, dabartinis orkestro vadovas Juka Peka Sarastė. Klausytojai išgirs antrąją Johanneso Brahmso simfoniją.

„Iš visų pasiūlymų norėjosi atrinkt tai, kad kažkas atitiktų tą vadinamą grojimo manierą, grojimo tradiciją. Kuo vokiečiai ypatingai garsėja“, – sakė Nacionalinio operos ir baleto teatro generalinis direktorius Gintautas Kėvišas.

Pirmadienį Vilniuje koncertuos ir jauna pianistė Anna Vinnitskaja. Ji su orkestru atliks vieną populiariausių klasikinės muzikos kūrinių fortepijonui, antrąjį Sergejaus Rachmaninovo Koncertą. XX amžiaus pradžioje kompozitorius kūrinį dedikavo gydytojui, padėjusiam S. Rachmaninovui įveikti depresiją.

„Buvo tam tikras laikas, kada lyg ir atsirado gausybė atlikėjų iš Korėjos, Kinijos. Ir tai sudarė tokį sakysime kultūrinį šoką. Tiek Europoje, tiek visam pasaulyje. Dabar gi vėl atsiranda tų jaunų pianistų ir smuikininkų, iš Rusijos ar susijusių su Rusijos tradicija“, – kalbėjo G. Kėvišas.

Kelno Vakarų Vokietijos radijo simfoninis orkestras po koncertų Varšuvoje ir Vilniuje dar gros Taline. Nacionaliniame operos ir baleto teatre šį sezoną dar laukiama ir kito žymaus Europos kolektyvo – gegužės 24-ąją Vilniuje gros Londono simfoninis orkestras.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS