Vyriausybė E. Nekrošiaus teatrui vėl skyrė nemokamas patalpas | Diena.lt

VYRIAUSYBĖ E. NEKROŠIAUS TEATRUI VĖL SKYRĖ NEMOKAMAS PATALPAS

Vyriausybė trečiadienį nusprendė palikti režisieriaus Eimunto Nekrošiaus įkurtam teatrui „Meno fortas“ nemokamas patalpas sostinės senamiestyje.

Ministrų kabinetas pritarė Kultūros ministerijos siūlymui panaudos sutartį pratęsti dešimčiai metų. Ministerija pabrėžė, kad 1998-aisiais įkurta įstaiga aktyviai dalyvavo, kūrė spektaklius, rodė juos Lietuvoje ir garsiausiuose festivaliuose visame pasaulyje.

Pažymima, kad pagrindinė teatro misija po režisieriaus mirties pernai lapkritį yra išsaugoti jo sukurtus ir dar rodomus spektaklius, skleisti informaciją apie režisieriaus kūrybą, taip pat „ telkti jaunus menininkus, kuriems darė įtaką šio išskirtinio menininko kūryba ir sudaryti jiems sąlygas kurti naujus scenos meno darbus“.

Daugiau nei 500 kvadratinių metrų ploto teatro studijos ir administracinės patalpos yra sostinės senamiestyje, Bernardinų gatvėje, šalia įsikūręs ir šiuolaikinių scenos menų centras „Menų spaustuvė“.

Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas E. Nekrošius mirė pernai lapkričio 20-ąją, likus dienai iki 66-ojo gimtadienio. Pasaulyje žinomas režisierius per savo karjerą jis yra sukūręs beveik pusšimtį spektaklių.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Nu ir kas

kad už dyką? Atrado iš ko pelną reik imt..Teatrą kaip ir kitus menus reikia stiprinti ir finansuoti valstybės sąskaita. Čia gi ne tik Kultūros reikalas, čia gi Kūryba. Ir ne koks mėgdžiojamas negru kvartalu lygis pristatomas kaip modernizmas Tikra ir Talentinga.

matosi

tai is savo svogeriu chebros?.......

Kur ziuri lygiu galimybiu klerkai

Ar jie gina, tik seksualinius iskrypelius pederastus ir feministes? Kodel nemokamu patalpu negauna pvz.: landsafto dizaineriai- buldozerininkai, ar destytojai- trinkeliu klojejai ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS