A. Zalieska-Zala kviečia į koncertą: tai – poezijos, džiazo ir roko sintezė | Diena.lt

A. ZALIESKA-ZALA KVIEČIA Į KONCERTĄ: TAI – POEZIJOS, DŽIAZO IR ROKO SINTEZĖ

  • 0

Rugsėjo 28 d. 18 val. Andrius Zalieska-Zala kviečia į šventinį 40-mečio koncertą ir naujo albumo „Autentiškai gilus“ pristatymą. Šv. Kotrynos bažnyčioje. Išskirtinio koncerto metu derės poezijos, džiazo, roko ir dainuojamosios poezijos sintezė. Tekstą papildys profesionalių džiazo muzikantų atliekamos improvizacijos ir gausus būrys draugų.

A. Zalieska-Zala – roko grupės „Arbata“ lyderis. Per 20 aktyvios kūrybos metų su grupe išleido šešis studijinius albumus, rinktinių dainų plokštelę. Taip pat aktyviai kuria eilėraščius, kurie virsta dainomis, eksperimentais ir sugula į solinės veiklos albumus.

Būtent artėjančio 40-mečio proga pasirodysiantis albumas „Autentiškai gilus“, kuriam dalinį finansavimą skyrė Asociacija LATGA, pirmiausia, duoklė sau. Žinoma, nepamirštant klausytojų, kuriems melodija ir jausmas vienu mostu pernešamas į ausis tiesiai iš atlikėjo širdies.

Asmeninio archyvo nuotr.

Atlikėjas sėkmingai mindo savo pasirinktą muzikinį taką, viso to įrodymas – pavasarį užgimęs, o rudenį fizinį pavidalą įgysiantis naujas albumas. Kaip pats A. Zalieska-Zala liudija – tai muzikinis eksperimentas virtęs albumu, apie kurį ilgai svajojo. Tai tekstai ir natos, kurias norėjo nupiešti kitokiomis spalvomis, tai dainos ir atlikimas artimas pirminiam pavidalui, kai jos radosi.

A. Zalieska-Zala, pristatydamas šį albumą, yra ne vienas, šalia stovi žmonės, kuriems artimas džiazo pasaulis – tai Gediminas Stankevičius (mušamieji), Gediminas Svilas (kontrabosas), Tadas Dešukas (smuikas, mandolina) ir galiausiai – Germanas Skoris, kuris dirbo su garso korekcija ir suvedimu. Todėl jų matymas, girdėjimas ir jausmas albumui įneša naujų sluoksnių, bet A. Zalieska-Zala tikrai neatsisako savęs. Albumas su kvėpavimo pauzėmis, sulaikymais ir atoslūgiais, brandžia melodijos dikcija.

Į koncertą kviečia Geros muzikos ekspertai „Bardai LT“.

GALERIJA

  • A. Zalieska-Zala kviečia į koncertą: tai – poezijos, džiazo ir roko sintezė
Asmeninio archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS