Apdovanoti geriausi Santaros klinikų medikai | Diena.lt

APDOVANOTI GERIAUSI SANTAROS KLINIKŲ MEDIKAI

Minint medicinos darbuotojų dieną, Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų kolektyvas pagerbė labiausiai pasižymėjusius kolegas.

Dešimčiai klinikų darbuotojų įteiktos teminės, specialiai šiai progai skirtos olandų skulptorės Corry Ammerlaan-van Niekerk statulėles „Dėkojame“, kurios simbolizuoja darnumą ir gausią šeimą.

Geriausi kolegos buvo renkami septynių nominacijų kategorijose: Metų gydytojas, Metų slaugytojas, Metų inovatorius, Vaikų numylėtinis, Komandos siela, Įstaigos ambasadorius ir Kolektyvo atradimas.

Nominacijos Metų gydytojas nugalėtojais išrinkti plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas Simonas Kaupas ir Vaikų ligoninės gydytojas neurochirurgas Ramūnas Raugalas.

Pasak kolegų, S. Kaupas yra jaunas perspektyvus gydytojas. Jis atlieka sudėtingas rekonstrukcines operacijas bendradarbiaudamas su kitų sričių specialistais. Rodo išskirtinį dėmesį pacientams - nuo bendravimo iki profesionalaus aukšto lygio operacinių paslaugų teikimo.

R. Raugalas - vienintelis nuolatinis Vaikų ligoninės neurochirurgas nuo 2008 m., priimantis ir konsultuojantis pacientus, kuriems reikia neurochirurgo pagalbos. Kolegos pabrėžia, kad jis yra nepamainomas Vaikų ligoninėje, mylimas pacientų, gerbiamas jų tėvų, nepagaili savo laiko net atostogų metu atvykti konsultuoti reanimacijoje gydomų pacientų. Tėvams pataria, pamoko. Be pacientų konsultacijų nuoširdžiai rūpinasi ir rezidentų darbu, nuo 2012 m. yra Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Neurologijos ir neurochirurgijos klinikos asistentas.

Santaros klinikų nugalėtojus sveikinęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pabrėžė, kad mediko darbas reikalauja daug atsidavimo ir jį dirbantieji nesitiki apdovanojimų. Vis tik kiekvienas žmogus esą nori būti įvertintas. Ministras linkėjo Santaros klinikoms išlaikyti gražią tradiciją Medicinos darbuotojų dieną sveikinti savo kolegas.

GALERIJA

  • Apdovanoti geriausi Santaros klinikų medikai
  • Apdovanoti geriausi Santaros klinikų medikai
  • Apdovanoti geriausi Santaros klinikų medikai
  • Apdovanoti geriausi Santaros klinikų medikai
  • Apdovanoti geriausi Santaros klinikų medikai
  • Apdovanoti geriausi Santaros klinikų medikai
Klinikų nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS