„Vilniaus vandenys“ teigia sustabdę taršą į Nerį, žala nustatinėjama (atnaujinta) | Diena.lt

„VILNIAUS VANDENYS“ TEIGIA SUSTABDĘ TARŠĄ Į NERĮ, ŽALA NUSTATINĖJAMA (ATNAUJINTA)

Vilniaus aplinkosaugininkai penktadienį fiksavo į Nerį tekančius teršalus, bendrovė „Vilniaus vandenys“ pripažino, kad kurį laiką į upę tekėjo ne iki galo išvalytos nuotekos.

Anot įmonės pranešimo, pavakary tarša sustabdyta.

Kaip pranešė Aplinkos apsaugos departamentas, penktadienį po vidurdienio Vilniaus aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai gavo skundą, kad iš „Vilniaus vandenų“ nuotekų tinklų į Neries upę išleidžiamos nevalytos nuotekos.

Pareigūnai nedelsdami nuvyko į vietą patikrinti situacijos, taip pat iškvietė Aplinkos apsaugos agentūros laboratoriją nustatyti teršalų rūšį ir kiekį.

„Pirminiais duomenimis, „Vilniaus vandenys“ šiuo metu dėl techninių kliūčių negali naudoti vienos iš dviejų nuotekų tinklų linijos ir atitekančių nuotekų kiekis yra per didelis“, – teigė departamentas.

„Vilniaus vandenys“ pavakary pranešė, kad tarša sustabdyta.

Įmonė patvirtino, kad kurį laiką iš bendrovei priklausančios siurblinės į upę leistos ne iki galo išvalytos nuotekos, atsiskiedusios lietaus vandeniu.

Pirminiais duomenimis, avarinė situacija susidarė dėl kelias dienas trunkančio atlydžio.

„Pirminiais duomenimis, avarinė situacija susidarė dėl kelias dienas trunkančio atlydžio. Į šią siurblinę suteka mišrios nuotekos – buitinės ir paviršinės. Paviršinių nuotekų kiekiui stipriai išaugus, siurblinė tiesiog nebesuspėjo tokio didelio bendro nuotekų kiekio operatyviai išvalyti, tad dalis nepilnai išvalytų, lietaus vandeniu atsiskiedusių nuotekų pateko į upę“, – nurodoma „Vilniaus vandenų“ pranešime.

Anot jo, skubos tvarka, siekiant išvengti didelės žalos gamtai, nuotekos nukreiptos kita rezervine linija, kuri buvo rekonstruojama ir pilnu pajėgumu darbą turėjo pradėti šių metų balandį.

„Taip pavyko užtikrinti, kad į upę pateko tik nedidelis nepilnai išvalytų nuotekų kiekis“, – tvirtina „Vilniaus vandenys“.

Siekiant įvertinti avarijos padarytą žalą gamtai, bendradarbiaujama su aplinkosaugininkais.

Už neteisėtą aplinkos teršimą nuotekomis numatyta administracinė atsakomybė bei įpareigojimas atlyginti aplinkai padarytą žalą.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Evaldas

Lenda Šveiko nekompetencijos pasekmes. Skubiai reik keist likusius šveiko klapciukus otkatnykus ir priimt normalius darbuotojus kurie turi kompetencijas. Valdyba jus igalus? Veiklos direktoriu pirma out

Liūdna

Nejaugi siekiant tvarumo, saugant gamtą, toks sprendimas yra bent kiek pateisinamas? O gal toks laisvės suvokimas, nes iki Šimašiaus valdymo (Vilniaus vandenų pagrindinis akcininkas yra Vilniaus miesto savivaldybė), tokių atvejų neteko girdėti, gyventojai buvo prašomi laikinai sumažinti vandens vartojimą.

Elektrikas

Nuo kada siurblinėse valomos nuotekos. Kaip teigiama nepilnai išvalytos, nes siurblinė nespėjo valyti nuotekų. Kada Vilniaus vandenys baigs meluoti paprastiems žmonėms, išsigalvodami įvairias nebūtas istorijas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS