Kada tikėtis lietuviškų braškių? | Diena.lt

KADA TIKĖTIS LIETUVIŠKŲ BRAŠKIŲ?

  • 4

Nepaisant, koks už lango oras, užsukus į turgų tikrai galima pajusti vasarą. Prekystaliai nukrauti uogomis, gėlėmis ir sezoninėmis daržovėmis. Pardavėjai sako, kad dėl vėsoko pavasario lietuviškas vasaros derlius vėluoja. Tad, pavyzdžiui, lietuviškų braškių dar teks palaukti porą savaičių. O pirmieji jomis prekiaujantys pataria, kaip neapsigauti ir įsigyti tikrai mūsų šalyje užaugintas uogas, pasakojama LNK reportaže.

„Jau prasidėjo braškių sezonas, tai dabar einamiausios yra lenkiškos braškės, o po savaitės jau bus galima išvysti ir lietuviškų. Jis tęsis iki liepos mėnesio. Taip pat turime trešnių, šilauogių, aviečių, daržovių“, – kalbėjo turgaus pardavėja.

Paklausta, ar žmonės labiau nori lietuviškų uogų, ar nebūtinai, pardavėja atsako, kad pasiskirstymas maždaug tolygus.

„Labai tolygiai pasiskirstę – nori, kad būtų skonis ir kokybė, kad uogos būtų šviežios ir ekologiškos“, – tęsė mergina.

Kita vertus, pati pardavėja net neatskirtų lietuviškų nuo lenkiškų gėrybių.

„Kas liečia braškes, kadangi Lietuva ir Lenkija yra šalia, tad tiek skonis, tiek kokybė yra panaši“, – pasakojo pardavėja.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Kita pardavėja prasitarė, kad lietuviškos uogos bus tik po kokių 2–3 savaičių, jei tik oras bus palankus, o kol kas – lenkiškos. Kita vertus, pirmosios braškės turėtų būti mažos ir rūgščios.

„Pačios pirmos bus labai rūgščios, kadangi nėra saulės. Bus sunku parduoti, nes bus mažytės. Kainos pakilo, kaip ir visur. Bet pirkėjai vis tiek ateina, perka. Kiekvienas žmogus nori, kad būtų šviežia, kokybiška ir saldu“, – tęsė pardavėja.

Apie atėjusią vasarą išduoda ne tik uogų gausa, bet ir bijūnai. Sakoma, kad kai kurie jau auga ir žydi Lietuvoje ir net ne šiltnamiuose, o lauke.

Kiekvienas žmogus nori, kad būtų šviežia, kokybiška ir saldu.

Paklausta pirkėja sakė, jog perka braškes. Paragauja, o jeigu saldžios ir skanios – nedvejoja. Ši moteris taip pat pritarė, jog skirtumo tarp lietuviškų ir lenkiškų braškių nėra pastebėjusi.

„Labai gera kaina – įperkama. Taip pat pirkau trešnių. Kuo juodesnės – tuo skanesnės“, – kalbėjo moteris.

Kita pirkėja teigė, jog kainos – gana aukštos.

„Brangokai. Bet kainų yra visokių. Turi būti saldžios, bet dabar sako, kad šios nebus labai skanios“, – prasitarė moteris.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

yja

svarbu skani sveika uoga. O tos ale lietuviškos dažniausiai būna vežamos iš Lenkijos. Vakar lietuviškos buvo po 8 eurus, o lenkiškos po 3.5-4 eurus. Tai kam permokėt jei skonis tai toks pats. Valgiau graikiškas, ispaniškas po 4 eurus, dabar lenkiškas. Kol prieis eilė tikrom lietuviškom tai ir braškės turguose pasibaigs

na

tai kad dabar pilna tu lietuvisku,nors gal tai lenkiskos tik etikete pakeista,jo sako is rietavo kaina 8 ewrai,o lenkiskos ir graikiskos po 3 ir daug grazesnes.kam lesti sh...a triskart brangesni.

Zinantys

Tiketis tada, kai is Ciles atves ar is Ispanijos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS