Artėjant Vėlinėms, žmonės lanko kapines: vieni nori išvengti spūsčių, kiti – koronaviruso | Diena.lt

ARTĖJANT VĖLINĖMS, ŽMONĖS LANKO KAPINES: VIENI NORI IŠVENGTI SPŪSČIŲ, KITI – KORONAVIRUSO

  • 1

Medikai baiminaisi per Vėlines išaugsiančio pacientų skaičiaus. Tačiau yra dalis žmonių, kurie nenorėdami būriuotis jau dabar lanko kapus – ketvirtadienį prie didžiausių sostinės kapinių nusidriekė didžiulės eilės, informuoja LNK.

„Esame prie Karveliškių kapinių esančio turgelio. Šios kapinės Vilniuje yra didžiausios ir iš čia dabar matomų spūsčių, akivaizdu, kad žmonės Vėlinėms ruošiasi kelias dienas iš anksto. Tai vertėtų žinoti, nes, kaip sako patys prekeiviai, galite pakelti antakį ne tik dėl čia atvažiuojančių žmonių, bet ir kainų“, – situaciją komentavo LNK žurnalistė.

Paklaustas, kodėl nusprendė kapinėse apsilankyti dar prieš Vėlines – ar norėdamas išvengti spūsčių, ar dėl to, kad šiuo metu žmonių kapinėse mažiau ir didėja galimybė išvengti koronaviruso, praeivis sakė: „Tikriausiai dėl kovido“.

Vyras pridūrė pagalvojęs, kad taip bus geriau – kapinėse bus mažiau eilių ir žmonių.

„Anksčiau truputėlį, kad su mašina galėčiau privažiuoti. Anksčiau sutvarkome“, – teigė kita moteris.

Taigi, kaip šiuo metu žmonės nori puošti kapus ir ką daugiausiai perka? „Labai įvairiai, bet pagrinde vyrauja natūralios spalvos, viržiai populiarūs, nes jie nereiklūs laistymui. Žmonės linksta prie natūralumo ir mažiau priežiūros“, – kalbėjo prekeivė.

Tačiau dalis pirkėjų sako, kad kainos – pakilusios. „Viskas kyla – mokesčiai, šiluma, vanduo, verslo liudijimai. Viskas, pažiūrėkite, kyla. Tai automatiškai kyla ir prekių kainos, transportavimas, logistika. Viskas brangsta, tai automatiškai turi brangti ir prekės“, – pridūrė prekeivė.

Žurnalistės kalbinta praeivė teigė, kad kapines lanko anksčiau, norėdama išvengti spūsčių. „Visiškai teisingai, kuo anksčiau ir šiaip nusipirkti paprasčiau kažko. Spėjame aplankyti daugiau kapų, nes turime ne vieną vietą, todėl pradedame nuo toliau, paskui artėjame“, – teigė moteris.

„Aš girdžiu ir tai, kad daugelį įtikino tai, jog norisi išvengti spūsčių ir dėl pandemijos, ir dėl kovido. Ar jūs irgi taip sąmoningai pagalvojote, kad taip bus apsisaugoti lengviau ar tiesiog nesinori didelėje eilėje ir kamščiuose stovėti?“ – moters teiravosi žurnalistė.

„Žinokite, apie tai negalvojau, bet jūs teisi – tikrai čia dar bus pliusas“, – teigė moteris.

Plačiau – vaizdo įraše:

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kaunietis

Uždekime žvakutes ant už laisvę kovojusių kapų,JŲ atminimo įamžinimo vietose

SUSIJUSIOS NAUJIENOS