Balsavę vilniečiai: su šiuo kandidatu buvo visokių kabliukų | Diena.lt

BALSAVĘ VILNIEČIAI: SU ŠIUO KANDIDATU BUVO VISOKIŲ KABLIUKŲ

Sekmadienį vykstant antrajam prezidento rinkimų turui, savo balsą atiduoti atėję piliečiai teigia, kad pagrindinis jų pasirinkimo motyvas – kandidatų principingumas ir politinė patirtis. Kaip prioritetinę užduotį naujai išrinktam prezidentui rinkėjai įvardino gynybos klausimą.

Savo pilietinę valią rinkimuose pareikšti atėjusi Eltos kalbinta rinkėja Vijolė įvardino, kad balsavo už kandidatą, kuriam svarbus principingumas ir nuomonės turėjimas.

Ji taip pat pažymėjo, kad tikisi, jog naujai išrinktas kandidatas pirmiausiai spręs Lietuvos saugumo klausimą. Jai antrino prie balsadėžės atėjęs rinkėjas Darius.

„Turėtų būti sprendžiamas gynybos klausimas, kuris yra pagrindinis turint tokį kaimyną“, – teigė jis.

Tuo metu kalbintas Kazimieras sakė, kad antrajame rinkimu ture teko rinktis ir balsą atiduoti mažesnei blogybei iš dviejų.

„Už kitą balsuoti nesinori, kai kandidatas nemoka bendrauti su žmonėmis“, – teigė jis.

Kalbinta rinkėja Vaida įvardino balsavusi už kandidatą, kuris būtų stiprus ne tik užsienio, bet ir vidaus politikoje.

Tuo metu Eltos kalbintas ir prezidento rinkimuose pilietinę valią išreiškęs Dominykas teigė labiau laukiantis Seimo rinkimų, kurie, jo teigimu, daug svarbesni. Jam pritarė ir kalbintas Audronius.

„Konstitucijoje yra aiškiai apibrėžta už ką atsakingas prezidentas – gynyba ir užsienio reikalai. Kalbėti apie tai, kas bus vėliau, kokias problemas reikia spręsti, bus galima po Seimo rinkimų“, – teigė jis.

Rinkėja Rasa apgailestavo, kad pirmajame rinkimų ture jos palaikomas kandidatas nesurinko pakankamai balsų, kad galėtų varžytis dėl prezidento posto. Todėl šį sekmadienį, nors ir turėdama abejonių, ji pasirinko vieną iš tinkamiausių kandidatų.

„Pirmame ture mano kandidatas nepraėjo, bet aš jį vertinau kaip labai drąsų žmogų. Su šituo kandidatu, už kurį balsavau antrame ture, buvo visokių kabliukų, kurie man nepatiko kaip pilietei, bet šis asmuo yra tinkamiausias kandidatas“, – Eltai sakė rinkėja Rasa.

ELTA primena, kad gegužės 26 d. vykstančiame antrajame prezidento rinkimų ture – kaip ir prieš penkerius metus – varžosi perrinkimo siekiantis šalies vadovas G. Nausėda ir konservatorių kandidatė, premjerė I. Šimonytė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Senukas

Vata raminkitės, jusu zacharovai pa pai nutiso

Tik

Už arklesnukę

Anonimas

prabalsavau už esama prezidenta nes bijau kad konservatoriai pavers mane sentvėje europos gėriu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS