Bus smagiau važiuoti Vilniaus–Molėtų plentu: baigiama ruožo rekonstrukcija | Diena.lt

BUS SMAGIAU VAŽIUOTI VILNIAUS–MOLĖTŲ PLENTU: BAIGIAMA RUOŽO REKONSTRUKCIJA

  • 0

Baigiama Vilniaus–Molėtų plento ruožo rekonstrukcija.

Planuojama, kad kovą pradėti darbai bus baigti lapkričio pradžioje. Ruožą rangovė „YIT Lietuva“ atnaujino už beveik 20 mln. eurų.

Pasak „YIT Lietuvos“ vadovo Kęstučio Vanago, rekonstruota kelio atkarpa ties posūkiu į Raudondvarį taps viena moderniausių šalyje.

„Eismo sąlygos važiuojant iš Vilniaus Utenos ir Molėtų kryptimi taps nepalyginamai geresnės“, – pranešime teigė K. Vanagas.

„Eismo sąlygos važiuojant iš Vilniaus Utenos ir Molėtų kryptimi taps nepalyginamai geresnės.

Rekonstrukcijos metu įrengtas keturių eismo juostų kelias su dviem žiedinėmis sankryžomis ir lygiagrečiai greitkelio einančiais vietinės reikšmės keliais su dviračių takais, pranešė „YIT Lietuva“.

Per naująjį kelią taip pat nutiestas viadukas pėstiesiems ir dviratininkams, o po greitkeliu įrengta požeminė perėja.

„YIT Lietuva“ rekonstravo 4,2 kilometro ilgio ruožą už Vilniaus – nuo 16-to kilometro, kur baigiasi keturių juostų kelias, iki 21-ame kilometre esančios sankryžos į Nemenčinę.

Kelio A14 ruožas ilgą laiką buvo laikomas problemišku dėl prastos senojo kelio būklės, didelių jo remonto išlaidų, eismo saugumui grėsmę keliančių defektų bei per mažo eismo pralaidumo.

Molėtų plentas yra kelio Vilnius-Utena dalis.

Anksčiau viešosios ir privačios partnerystės (PPP) būdu visą kelią Vilnius-Utena sutvarkyti ketinusi direkcija 2017 metais šios idėjos atsisakė ir projektą finansuos iš Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPPP).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS