Būsimos mamos sostinės viešuoju transportu keliaus saugiau | Diena.lt

BŪSIMOS MAMOS SOSTINĖS VIEŠUOJU TRANSPORTU KELIAUS SAUGIAU

  • 2

„Čia vienu daugiau“. Nuo šiandien tokiu ženkliuku pasipuošusias būsimas mamas vis dažniau pastebėsite sostinės viešajame transporte.

Sostinėje prasideda socialinė kampanija, kuria viešojo transporto keleiviai skatinami pasirūpinti saugesne besilaukiančių moterų kelione. Vilniaus miesto savivaldybė kartu su savivaldybės įmone „Susisiekimo paslaugos“ būsimoms mamoms dovanos specialius ženkliukus, o keleivius ragins pastebėti jas, užleisti vietą. Tokiu būdu jie prisidės prie draugiško elgesio ir bendravimo kultūros kūrimo sostinės autobusuose bei troleibusuose.

„Vilnius, kaip modernus, atviras naujovėms ir sparčiai augantis miestas, yra dėmesingas visiems sostinės gyventojams, jog jie skirtingose miesto erdvėse jaustųsi komfortiškai. Šiemet rekordiškai atnaujindami sostinės viešąjį transportą, pačius keleivius norime paskatinti kurti draugišką atmosferą jame, jog keliauti visiems būtų jaukiau. Juk svarbiausia, kad važiuodami autobusais ir troleibusais saugiai, patogiai ir geros nuotaikos pasiektume kelionės tikslą, o supratingas ir mandagus elgesys su kitais keleiviais yra vienas esminių elementų puoselėjant kultūrą viešajame transporte“, – sako Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Pirmieji „Čia vienu daugiau“ ženkliukai nuo pat ankstyvo antradienio ryto iki 20 val. vakaro būsimoms mamoms dalijami Katedros aikštėje. Socialinės kampanijos pradžią pažymi ir šioje erdvėje į specialią apsaugančią medžiagą „įvilktas“ autobusas. Šia idėja siekiama parodyti, kad viešuoju transportu keliaujančiomis besilaukiančiomis moterimis gali pasirūpinti kiekvienas keleivis, savo dėmesingumu kuriantis saugesnę aplinką.

Patogumas ir saugumas viešajame transporte svarbus visiems, o būsimoms mamoms, kurioms būtina pasirūpinti ne tik savimi, bet ir netrukus pasaulį išvysiančiu kūdikiu, tai dar aktualiau.

„Patogumas ir saugumas viešajame transporte svarbus visiems, o būsimoms mamoms, kurioms būtina pasirūpinti ne tik savimi, bet ir netrukus pasaulį išvysiančiu kūdikiu, tai dar aktualiau. Pristatydami ženkliukus „Čia vienu daugiau“ siekiame paskatinti keleivių supratingumą ir būsimųjų mamų elgesio pokytį. Dažnai besilaukiančios moterys yra kuklesnės, linkusios neišsiskirti iš minios, tačiau labai raginu įsisegti ženkliuką ir taip aplinkiniams parodyti, kad po savo širdimi saugote dar vieną gyvybę, kurią reikia ypač prižiūrėti ir globoti. Tik visi kartu galime sukurti saugesnę aplinką į pasaulį keliaujantiems mažyliams ir jų mamoms, taip pat ir jaukesnę viešojo transporto atmosferą“, – sako savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ direktorė Modesta Gusarovienė, šiuo metu esanti motinystės atostogose.

Gydytoja Regina Giliasevičienė primena, kad nėštumas ne visuomet yra akivaizdžiai pastebimas, todėl viešojo transporto keleiviai turėtų būti dėmesingesni, o pačios būsimos mamos atsargesnės.

„Nėštumas ne visuomet būna pastebimas, ypač pirmaisiais mėnesiais, o kartais ir vėlesniu laikotarpiu. Staigiai stabdant transporto priemonę ar atliekant kitą manevrą kelyje būsimos mamos rizikuoja atsitrenkti ar nukristi. Todėl pastebėjus besilaukiančią moterį kiekvieną viešojo transporto keleivį skatinu draugiškai užleisti vietą, nes važiuojant būsimai mamai sėdėti yra ne tik patogiau, bet ir saugiau nei stovėti, ypač jei kelionė ilgesnė“, – sako gydytoja.

Vilniaus miesto savivaldybės duomenimis, pernai sostinėje pasaulį išvydo daugiau nei 11,2 tūkst. mažųjų vilniečių. Nuo šiandien „Čia vienu daugiau“ ženkliukai būsimoms mamoms bus dovanojami Vilniaus gimdymo namuose, Antakalnio poliklinikoje, Centro poliklinikoje, Grigiškių sveikatos priežiūros centre, Naujininkų poliklinikoje, Naujosios Vilnios poliklinikoje, Lazdynų poliklinikoje, Karoliniškių poliklinikoje, Šeškinės poliklinikoje, Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje, Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biure, Medicinos diagnostikos centre, „Maxmeda“ medicinos centre, savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ klientų aptarnavimo centruose: Gedimino pr. 9A ir Geležinkelio g. 16.

Daugiau informacijos apie socialinę kampaniją „Čia vienu daugiau“ galima rasti čia

GALERIJA

  • Būsimos mamos sostinės viešuoju transportu keliaus saugiau
  • Būsimos mamos sostinės viešuoju transportu keliaus saugiau
  • Būsimos mamos sostinės viešuoju transportu keliaus saugiau
  • Būsimos mamos sostinės viešuoju transportu keliaus saugiau
Sauliaus Žiūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

su šiukšlėm nesusitvarko

bet su šiukšlėm nesusitvarko

tegu prisimena kiek pačios užleido

Nejuokinkit,tos būsimos mamos,kol nebuvo pastojusios taip pat neužleisdavo vietos nei seneliams,nei neįgaliems,nei nėščioms.tai kodėl dabar aks turi joms užleisti.Važiavau autobusu su neįgalia dukra iš poliklinikos,niekas neužleido sėdimos vietos,jaunimas sėdėjo išsidrėbęs ir žaidė mobiliais,merginos žiūrėjo pro langą.Tai kodėl turėčiau suprasti jų padėtį,kai negerbia kitų,,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS