Koronavirusas nustatytas antram sostinės „Rimi“ darbuotojui | Diena.lt

KORONAVIRUSAS NUSTATYTAS ANTRAM SOSTINĖS „RIMI“ DARBUOTOJUI

  • 4

Koronavirusas COVID-19 šeštadienį nustatytas antram mažmeninės prekybos tinklo „Rimi“ gamybos padalinio darbuotojui, kuris įvardino vieną artimą kontaktą. Kaip ir penktadienį teigiamą koronaviruso testą gavęs darbuotojas, jis darbe nesilankė nuo gegužės 8 dienos.

Iki šeštadienio iš viso nustatyta penkiolika artimų kontaktų, su kuriais bendravo penktadienį teigiamą COVID-19 testą gavęs „Rimi“ gamybos padalinio darbuotojas. Papildomai aštuoni darbuotojai saviizoliavosi savo noru, pranešė „Rimi Lietuva“.

„Rimi“ gamybos patalpos, kuriose dirbo abu susirgę darbuotojai, buvo uždarytos ir pilnai dezinfekuotos penktadienį. Naktį iš penktadienio į šeštadienį pilnai dezinfekuotas ten pat, Žirmūnuose, veikiantis „Rimi“ prekybos centras.

Bendrovė pabrėžia, kad jos vadovai palaiko nuolatinį kontaktą su susirgusiais ir saviizoliacijoje esančiais darbuotojais, taip pat bendradarbiauja su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru (NVSC).

Iš viso Lietuvoje koronavirusas yra patvirtintas 1534 asmenims.

COVID-19 tebeserga 485 asmenys,  o 988 laikomi pasveikusiais. Nuo šios ligos mirė 55 asmenys, šeši koronavirusu užsikrėtę žmonės mirė dėl kitų priežasčių.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Janina

Ir dar tokių kvaišų atsiranda ir keikia Verygą,dėl užsikrėtusių virusu,protestai prie seimo dėl karantino panaikinimo parodo koks žmonių bukumas,jau ir taip galima išeiti iš namų,nenešioti kaukių ,kur mažai žmonių ,išskyrus uždaras erdves,kavinės atidarytos,darželiai veikia ko dar reikia,dar toks atpalaidavimas gali parodyti savo nagus,jei žmonės nesisaugos,mūsų vyriausybė ir taip visas pastangas dėjo ,kad pirmaujame pandemijos suvaldymu,nors medikai belakstydami po visas ligonines nepradėtų platinti viruso,Veryga teisus liepdamas dirbti vienoje vietoje o ne penkiose,ko pasekoje kiek užsikrėtusių pačių medikų buvo,tik kvailiai gali reikalauti visai naikinti karantiną

Kęstas

Kas įdomiausia apie šiuos žmones - neparašė. "Penktadienį, ryte, gavus tyrimo rezultatus, koronavirusas patvirtintas vienam iš sostinėje, Žirmūnuose, esančioje „Rimi“ veikiančios centrinės virtuvės darbuotojui. Jis jokių infekcijos simptomų nejautė nei prieš tyrimą, nei jaučia dabar – testą pridavė, pasinaudojęs LR Sveikatos apsaugos ministerijos suteikta galimybe pasitikrinti prekybos centrų darbuotojams." Jei būtų testo nepridavęs, tai ramiai sau dirbtų virtuvėje. Kiek žmonių jis spėjo apkrėsti iki šio testo, neaišku, bet gali būti, kad daug. Seniai sakau jums, kad pavojingiausi yra besimptomiai viruso nešiotojai. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Anonimas

Varge tu mano...Rašytojau, ar bent du skyrius esi užbaigęs?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS