D. Kreivys: Vilniaus sporto infrastruktūra panaši į griuvėsius prie „Akropolio“ | Diena.lt

D. KREIVYS: VILNIAUS SPORTO INFRASTRUKTŪRA PANAŠI Į GRIUVĖSIUS PRIE „AKROPOLIO“

Dėl šiuo metu Vilniuje esančios sporto infrastruktūros sportuoti negali nei mėgėjai, nei veteranai, o plaukikai treniruotis važiuoja į kitus miestus, pažymi parlamentaras, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos kandidatas į Vilniaus merus Dainius Kreivys.

„Iš 65 aikščių, esančių prie mokyklų, tik 10 yra tinkamos naudoti, sporto mokyklos dėl perpildymo nepriima norinčių sportuoti vaikų. Neseniai viename iš Vilniaus maniežų įvyko tragiškas incidentas, kuomet mergaitei į galvą pataikė 6 kg rutulys“, - kalbėjo D. Kreivys.

Ketvirtadienį Seime jis kėlė klausimą premjerui, ar logiška, kad miesto savivaldybė, finansiškai remiama Vyriausybės, už 100 mln. eurų ruošiasi statyti nacionalinį stadioną, kuriame tilps viso labo 15 tūkst. žmonių. Pasak parlamentaro, būtų kur kas tikslingiau tuos pinigus panaudoti 59 sporto objektų statybai visame Vilniuje, taip išsprendžiant vilniečių problemas.

Iš 65 aikščių, esančių prie mokyklų, tik 10 yra tinkamos naudoti, sporto mokyklos dėl perpildymo nepriima norinčių sportuoti vaikų.

Tuo tarpu premjeras Saulius Skvernelis teigia, kad Vilniuje statomas ne stadionas, o daugiafunkcinis centras, o vadovaujantis ES finansine perspektyva, sporto objektai tiesiogiai negali būti finansuojami.

„Aš tikrai norėčiau ir dar vis tikiu, kaip vilnietis, kaip Respublikos pilietis, kad Vilniuje pavyks tas projektas, ir pagaliau bus pastatytas nacionalinis stadionas“, - pabrėžė premjeras.

Pasak Vyriausybės vadovo, stadiono statybos procesas užsitęsė pačioje miesto savivaldybėje, taip pat vykstant tam tikriems teisiniams ginčams bei laukiant teismo sprendimų.

„Vilniaus savivaldybė yra atsidūrusi tikrai įtemptoje situacijoje su terminais. Tačiau savivaldybė mus nuolat informuoja, kad terminai dar nėra praleisti ir kad objektą dar galima įgyvendinti“, - teigė S. Skvernelis.

Premjeras taip pat patikino, kad iškilus grėsmei, jog projektas nebūtų įgyvendintas, bus padaryta viskas, kad numatytos stadionui lėšos būtų panaudotos prasmingai ir tikslingai sporto infrastruktūrai.

„Džiaugiuosi, kad Vilniuje pavyko padaryti keletą mažų darbų bei bandomųjų projektų, kaip dengtos futbolo aikštės, kurioms pasiteisinus Vilniuje, jas būtų galima statyti ir kituose šalies miestuose. Jau pasiteisino mobiliųjų sporto aikštelių mikrorajonuose projektas“, - sakė ministras pirmininkas, akcentuodamas, kad šiuo metu svarbiausia yra pasiekti tikslą dėl nacionalinio stadiono ir suvaldyti rizikas dėl pinigų panaudojimo, jeigu projektas vis dėlto nepasisektų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

vel afiora NORI prasukti !!!!!!!!!!!!

prajuokino

OSTAPAS BENDERIS PRABILO CHA CHA CHA

SUSIJUSIOS NAUJIENOS